Bundakeresőben az ORFK

Bár a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai megfigyelőként részt vesznek a Magyar Labdarúgó Szövetség európai bundaügyben összehívott megbeszélésein, nálunk még nem indult nyomozás a magyar klubokat és állítólag az U20-as válogatott is érintő botrány kapcsán. Az U20-as válogatott két játékosának megkörnyékezéséről megjelent hírek miatt hétfőn vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány. Ennek keretében hamarosan tanúként hallgatják majd ki Somodi Bencét és Pintér Ádámot, akik a Nemzeti Sport hétfői számában elismerték, hogy "Somodit a 2008. október 15-i, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozó előtt, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-i, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtezőt megelőzően keresték meg. Mindketten azt állították, hogy viszszautasították a megkeresést.

Tudomásunk szerint a német hatóságok informális csatornákon már a napokban azt jelezték a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy rövidesen átküldik az ügyben a magyar csapatokkal, játékosokkal kapcsolatos információikat. A NNI hivatalosan nem kommentálta értesülésünket. Egy nevének elhallgatását kérő tisztviselő csak annyit mondott: megfigyelőként továbbra is részt vesznek az MLSZ e témában tartott megbeszélésein, egyebekben ugrásra készen várják, hogy olyan adatokat vagy bejelentéseket kapjanak, amelyek alapján elrendelhetik a nyomozás.

Összehívta jövő hét keddre az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának ülését a testület fideszes elnöke: rendkívüli napirendi pontként tárgyalnak majd a futball bundabotrány körülményeiről. Bánki Erik felkérte Varga Zoltán sportot felügyelő minisztert, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztert, valamint Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy az ülésen részletesen tájékoztassák a bizottságot a vesztegetési ügyek felderítése és szankcionálása érdekében tett lépéseikről, illetve arról, hogyan akarják megelőzni további hasonló bűncselekmények megtörténtét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.