Nincs a négyben

Néhány napja még világelső szeretett volna lenni, most pedig már csak a nézők iránti tiszteletből játssza le harmadik csoportmérkőzését Rafael Nadal a londoni Mesterek Kupáján.

A kusza idényt maga mögött tudó spanyol a tartaléksorból előlépett svéd Söderling után az orosz Davigyenkótól is kikapott, így már semmiképpen sem juthat a legjobb négy közé. (Az sem zárható ki, hogy győzelem nélkül lesz kénytelen távozni a nem hivatalos világbajnokságról, hiszen harmadik ellenfele éppen mumusa, Novak Djokovics lesz, akinek győznie kell ahhoz, hogy esélye maradjon az elődöntőre.)

Nadal: nem, nem, és nem?
Nadal: nem, nem, és nem?

Nadal formájára jellemző, hogy az első játszmát megalázó 6:1-re bukta el; noha a másodikra szokása szerint összeszedte magát, annyira azért nem sikerült koncentrálnia, hogy fordítani tudjon (7:6). A spanyolnak nem ízlik Davigyenko stílusa: ez volt a nyolcadik összecsapásuk, s pillanatnyilag 4:4-re állnak. Nadal pályafutása során először nem jutott a szezonzáró verseny elődöntőjébe; a most következő pihenő során a legfontosabb feladata az lesz, hogy mihamarabb elfelejtse mindazt, ami az idén történt vele.

A másik kvartettben Andy Murray 6:4, 6:7, 7:6-ra legyőzte Fernando Verdascót; a spanyol játékos három veréséggel búcsúzott a tornától. A brit játékos azonban győzelme ellenére sem jutott az elődöntőbe, minthogy Juan Martin Del Potro 6:2, 6:7, 6:3-ra felülmúlta a világelső Roger Federert. Ennek nyomán az argentin és a svájci teniszező készülhet a következő megméretésre.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.