Őrizetbe vételek és találgatások Itáliától Törökországig

Hétfőn Olaszországban őrizetbe vettek kilenc személyt. A rendőrség a harmadosztályú Potenza klubelnökét, továbbá nyolc tisztségviselőjét állította elő azzal a gyanúval, hogy manipulálták a mérkőzések eredményét, és illegális fogadóhálózatot működtettek.

Svájcban újabb profi futballista játékjogát függesztették fel, miután az illető bundázás gyanújába keveredett - jelentette berlini tudósítónk. A Thun csatára, Omar Faye után a Gossau középpályása, Mario Bigoni került az európai bundaügyben nyomozó német és svájci hatóságok látókörébe - írta a svájci Blick. A Locarno elleni 4-0-ás vereségért a Gossau játékosai állítólag 20 ezer eurót kaptak zsebbe.

A délszláv lapok visszafogottan kommentálják a focibotrányt, szívesebben írnak a másik országban történtekről, így a horvát lapok a boszniai helyzetet, a szlovénok meg a gyanús horvát meccseket tárgyalják részletesebben - jelentette Féderer Ágnes.

Ami biztos, három horvát állampolgár is őrizetben van Németországban, Horvátországban 14 mérkőzést vizsgál a rendőrség és ügyészség. Szlovénia pedig hét meccsel érintett. Mint lapunknak Tarik Dermirkan írta, a török sajtó úgy tudja, hogy a fogadási jövedelmek megszerzésére irányuló illegális manipulálások 29 török meccset érintenek. Eddig három török első ligás klub nevét is említették, de hivatalosan még nem erősítették meg. A török sajtó egyébként tudni véli, hogy a Németországban kirobbant nemzetközi bundabotrány egyik főszervezője török.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.