Cikkünk nyomán: pontról pontra

Nagy öröm számomra, hogy a Népszabadság rendszeresen foglalkozik a magyar kosárlabdasporttal, annak problémáival. Sportvezetőként is kiemelten fontosnak tartom a média szerepét, hogy tükröt tartson elénk, figyelmeztessen, kritizáljon, ha kell. Bíztam benne, hogy találkozom kollégájával, az írásokat rendszeresen jegyző Murányi Andrással a dr. Hepp Ferenc-emléknapon, de, sajnos, ezúttal is csalódnom kellett. Az elmúlt két évben közel tucatnyi, tárgyilagosnak jóindulattal sem nevezhető írás foglalkozott a szövetségünkkel és személyemmel, de engem, mint az MKOSZ elnökét egyszer sem kérdezett meg az egyébként kitűnő szakíró.

Legutóbb "Belső vívódások" címmel közölt interjút az egyik elnökségi tagunkkal (dr. Ruttner Györggyel - a szerk.), és a kérdésekben megfogalmazott állítások ezúttal is félinformációkra, rosszabb esetben tudatos csúsztatásokra épülnek.

1. Nem tudom, mire gondol a cikk szerzője, amikor mind visszásabb MKOSZ-ügyeket említ? A múlt héten vendégünk volt a FIBA szinte teljes vezetése és a megbeszélések, a tapasztalataik alapján a szövetségünket maximálisan alkalmasnak tartották kiemelkedő nemzetközi versenyek megrendezésére.

2. Nem igaz, hogy a Sopron főszponzora egy elnökségi ülésen hatmillió forintot ajánlott fel, ha a női válogatott élére Székely Norbert soproni edző kerül. Ezzel a képtelen állítással kapcsolatban az MKOSZ már október 9-én kiadott egy közleményt. Senki nem vette meg a kapitányi posztot Székely Norbertnak. Még a feltételezés is sértő! Elsősorban a kiváló szakember, de az elnökség tagjai és a magam nevében is vissza kell utasítanom ezt a vádaskodást. Farkas Balázs elsősorban szigorú szakmai feltételekhez kötötte a felkínált támogatást és elvárásai között egyszer sem fogalmazódott meg Székely Norbert kapitányi kinevezése.

3. A Magyar Nemzetben szombaton megjelent jegyzetéért már elnézést kért az újság, elismerve, hogy nem igaz, miszerint nem ismertem fel Boriszlav Sztankovicsot a nemzetközi szövetség legendás vezetőjét egy budapesti összejövetel végén. Mert természetesen nem eshet meg ilyesmi!

Nem hálás feladat alaptalan állítások után magyarázkodni, az igazságért harcolni. Természetesen a történtek ellenére bármikor állok az Önök rendelkezésére, ha a magyar kosárlabdasporttal, a szövetség munkájával kapcsolatban kérdésük van.

Tisztelettel

Dr. Berényi János

MKOSZ-elnök

Dr. Hepp Ferencet, a kosárlabdasport nemzetközileg is méltán elismert alakját - a dr. Hepp Ferenc-emléknap alkalmából - cikkben méltattam a Népszabadságban. Amúgy:

1. Például dr. Ruttner György elnökségi tag az MKOSZ jogi képviseletében aligha unaloműzésből jár bíróságokra.

2. A Sopron főszponzora által is hitelesített jegyzőkönyv szerint a Sopron főszponzora hatmillió forintot ajánlott fel a célra. (Egyebekben hétmillió forintos pluszbefizetést is vállalt).

3. A Magyar Nemzet szombati cikke nyomán hétfőn azt a kérdést tettem fel: "Megeshet ilyesmi?" Noha elnök úr - nyilatkozatai során - helyenként aktív klasszisjátékos nevére sem emlékszik: nem, ilyesmi semmiképpen nem eshet meg.

Üdvözlettel:

Murányi András

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.