Belső vívódások

- Ön komoly ember. - Jól kezdődik... - Tehát nem értem, elnökségi tagként miért adja a nevét a mind visszásabb MKOSZ-ügyekhez. Szóval?

- Jogos a kérdés. Amikor Berényi János elnök a szövetség vezetőségébe hívott, a megoldandó problémák motiváltak. Vagyis az, hogy a peres ügyből peres ügybe eső testületet a jogi tudásommal segítsem. Ha felállnék, akkor részint cserbenhagynám azokat, akik rám szavaztak; részint nem kritizálhatnék hitelesen, szemtől szemben. Belső ellenzékként most mentem, ami menthető, például akkor, amikor azt látom: a kapitányi kinevezés körül veszélyben a jogszerűség.

- Emlékeztetőül: a Sopron főszponzora egy elnökségi ülésen hatmillió forintot ajánlott fel, ha a női válogatott élére Székely Norbert soproni edző kerül.

- A kapitány kinevezése nemcsak szakmai, hanem emberi alkalmassági és erkölcsi kérdés is. Ráadásul azon az ülésen ez a téma nem is szerepelt a napirenden. Ehhez képest a citált ülés határozatát a következő értekezleten jóváhagyták, amit kifogásoltam, mondván: számos felkészült edzőnk van, azaz első lépcsőben pályáztatni illene. Ezt meghallgatva az elnökség ismét elővette a kérdést, ám Berényi elnök úr javaslata így szólt: előbb szavazzunk Székelyről, és csak utána arról, legyen-e pályázat...

- Most nyilván viccel.

- Az eljárást ismét kifogásoltam, így végül először arról voksoltunk: írjunk-e ki pályázatot... A testület e felvetést elutasította, hogy aztán megszavazza Székely kinevezését.

- Említette: a kapitány kinevezése erkölcsi kérdés is. Ez a kispadvételre vagy Székelyre vonatkozik?

- Ezt a kérdést passzolnám.

- Székelyre is gondolt?

- A mindenkori kapitányra...

- Forráshiány, befolyásos elnökségi tagok lemondása, kispadvétel: mi van a botrányos sztorihalmaz mögött?

- A vezetetlenség. Elnök úr elfoglalt, így nem jut ideje arra, hogy a sportág ügyeivel behatóbban foglalkozzon... S hiába bízik meg a főtitkárában, ha ő szintén elfoglalt.

- A Magyar Nemzet szerint Berényi János nem ismerte fel Boriszlav Sztankovicsot, a nemzetközi szövetség kiemelkedő alakját a Hepp Ferenc századik születésnapjára adott díszebéden; megkérdezte társaságától: ki volt ez a bácsi. Megeshet ilyesmi?

- Maradjunk annyiban: én nem járok díszebédekre. Én az MKOSZ jogi képviseletében - ingyen és bérmentve - bíróságokra járok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.