Jó, ha kosarat adnak

Két "törzsgárdista" és egy újonc pályára kerülésével három - az NB I-ben egyaránt százszázalékos - magyar csapat vág neki a női kosárlabda Euroliga új évadának. A hazai trióból a Sopron van a legkényelmesebb helyzetben; nem csupán azért, mert Székely bajnoki címvédő együttese legutóbb eljutott a sorozat négyes döntőjéig, hanem azért is, mert a "soproni" csoportban akad a legtöbb kellemes rivális.

A NB I bronzérmese, a Pécs - amely itthoni helyezése folytán ezúttal csupán az eddigi eredményeit elismerő szabadkártyával indulhat - elvileg kemény hatosba kapott beosztást, ám a moszkvai CSZKA egy hónapja, csőd miatt visszalépett, így Füzy megerősített társulatának legfőbb riválisa az Euroliga-második Salamanca lehet.

A most bemutatkozó, Bencze edzette Szeged örülhet, ha csoportjában megcsípi a negyedik - azaz még továbbjutó - pozíciót: e csoportban szerepel ugyanis a Rátgéber László vezette címvédő, egyben friss európai Szuper Kupa-győztes moszkvai Szpartak, a rendre az élmezőnyben záró Brno, aztán a szintén topklubnak minősíthető Fenerbahcse, miközben még a "maradék" két rivális, a Gdynia és a Tarbes is sokat próbált alakulatnak mondható.

Az Euroliga csoportbeosztása. A: Jekatyerinburg (orosz), Valencia (spanyol), Vilnius (litván), Riga (lett), Galatasaray (török), Taranto (olasz). B: Pécs, Salamanca (spanyol), Kraków (lengyel), Schio (olasz), Lille (francia), Gospic (horvát). C: Sopron, Bourges (francia), Kosice (szlovák), USK Praha (cseh), Rivas Ecopolis (spanyol), Gorzów (lengyel). D: Szeged, Szpartak Moszkva (orosz), Fenerbahcse (török), Brno (cseh), Gdynia (lengyel), Tarbes (francia).

A "magyar" nyitóprogram. Ma: Sopron-Kosice (18), Tarbes-
Szeged (20). Holnap: Pécs-Schio (18).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.