Mint a strandon...

ANGLIA. A Premier Liga négy nagycsapata közül a Manchester United és az Arsenal győzött, a Chelsea és a Liverpool pedig kikapott. A londoni kékek - írja tudósítónk, R. Hahn Veronika - évek óta nem vesztettek előnyből idegenben. Amikor a 18. percben Friedel kapust tökéletesen félrevezette Drogba távoli lövése, kevesen gondolták, hogy a bukmékerek legfőbb bajnoki aranyesélyese nem birkózik meg az Aston Villával. A közép-angliai csapat megőrizte hidegvérét, és félóra elteltével kiegyenlített. Young szöglete Lampard fején gellert kapott, az őrizetlenül hagyott Dunne pedig mintegy nyolc méterről könnyedén "bebillentette" a labdát Cech hálójába. A fordulás után hét perccel megismétlődött az előbbi szituáció: ismét Youngra maradt a balról elvégzett sarokrúgás, a különbség csak az volt, hogy ezúttal Collins fejelte a hálóba a labdát. A hallatlanul izgalmas mérkőzésen a Chelsea mindent elkövetett a pontmentésért, hiába (2-1). Carlo Ancelotti olasz szakvezető rendkívül bosszús volt az elkerülhető gólok miatt.

Nem engedte ki a gyeplőt a Manchester United a Boltonnal szemben az Old Traffordon. A "vörös ördögök" rendszerint a szezon utolsó találkozóira szedik össze magukat, így furcsa már októberben a lista élén találni az elmúlt három évad bajnokát. A házigazdák alig öt perc elteltével vezetéshez jutottak Knight öngólja nyomán, s amikor félóra múlva a nyáron szerződtetett Valencia első alkalommal láthatta felvillanni nevét bajnoki mérkőzésen az eredményjelző táblán, úgy látszott, földcsuszamlásszerű győzelem születik. A Bolton azonban egyre jobban összeszedte magát, és a 75. percben Taylor fejes góljával érdekesebbé tette a meccset. A sérült Rooneyt és Vidicset nélkülöző United mintegy kibekkelte a 2-1-et.

Bizarr körülmények között vesztett 1-0-ra Sunderlandben a Debrecen Bajnokok Ligája-csoporttársa. Az ötödik percben Bent lövése elvileg nem jelenthetett volna problémát a liverpooli kapusnak. Aztán váratlanul megjelent az ötös vonalán egy piros strandlabda, Reina megzavarodott, s már csak azt konstatálhatta, hogy az "idegen tárgyon" megpattanó meccslabda átgurul a gólvonalon. Különös módon az általában könynyen ingerelhető Rafa Benitez flegmán fogadta a találatot megítélő bírói döntést. A Liverpool az ősszel már negyedszerre vesztett; a legutóbbi évadban összesen kétszer kapott ki...

Kitűnően halad előre viszont az Arsenal fiatal gárdája, amely ezúttal a Birminghamet verte 3-1-re az Emirates Stadionban. A Premier Liga vasárnap esti mérkőzésén a dúsgazdag Manchester City csak döntetlent ért el (1-1) a Wigan vendégeként.

Az élen: 1. Manchester United 22 pont, 2. Chelsea 21, 3. Tottenham 19, 4. Arsenal 18, 5. Manchester City 17, 6. Aston Villa 16.

NÉMETORSZÁG. Szolid mérkőzést hozott az éllovasok csatája Hamburgban: a hazai garnitúra 0-0-ra végzett az első helyezett Leverkusen ellen. Az élboly többi csapata közül a Bremen és a Hoffenheim csapott még össze: Claudio Pizarro és Mertesacker révén már a huszonkettedik percben kialakult a 2-0-ás végeredmény. A Schalke szintén "tapad", miután - Cacau és Kuranyi góljával - az utolsó negyedórában fordított 2-1-re a Stuttgart pályáján. A Bayern München - szintén idegenben - ugyancsak 2-1-es sikert aratott; Müller találata, majd Csa öngólja után a Freiburg az utolsó percben tudott csak szépíteni. A címvédő Wolfsburg vasárnap este következett: Madlung és Gentner jóvoltából 2-1-re verte a látogató Mönchengladbachot. Dárdai végig játszott Nürnbergben, ám együttese, a Hertha kontraformája tovább tart: a berliniek simán alulmaradtak (3-0).

Az élen: 1. Leverkusen 21
(18-5), 2. Hamburg 21 (20-8), 3. Schalke 19, 4. Bremen 18, 5. Wolfsburg 16, 6. Bayern München 15.

OLASZORSZÁG. Döntetlent (1-1) játszott a Juventus otthonában a Debrecen soron következő Bajnokok Ligája-ellenfele, a Fiorentina. A Frey - Comotto, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Marchionni (Santana), Montolivo, Jovetics (Mutu), Zanetti, Vargas (Pasqual) - Gilardino összetételben fellépő firenzei egylet Vargas révén már az ötödik percben vezetést szerzett Torinóban; a végeredményt alig negyedóra múltán Amauri állította be. A lilák kedden lépnek fel a Puskás Ferenc stadionban; a találkozót a skót Thomson vezeti. (A hajdúságiak harmadik BL-riválisa, a Lyon hazai pályán 2-0-ra kikapott a Sochaux-tól, ám továbbra is vezeti a francia bajnokságot.)

A címvédő Internazionale fölöttébb könnyedén, 5-0-ra legyőzte idegenben a Genoát. A váratlanul egyoldalú találkozó góljai közül a harmadik nem mindennapira sikerült: a szerb Sztankovics a genoai kapus, Amelia rossz előreívelése után a labdát a felezővonalról, kapásból küldte a hálóba.

SPANYOLORSZÁG. Pontokat vesztett az eleddig hibátlan Barcelona a spanyol bajnokságban: gólnélküli döntetlennel zárta valenciai föllépését. A hetedik forduló másik, legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a Real Madrid nem hibázott: 4-2-vel küldte haza a Valladolidot. A vendéglátóktól Raul már bő negyedóra elteltével két gólnál járt, majd - miközben a látogatók csak szépíteni tudtak - Marcelo és Higuain csatlakozott hozzá. Rault egyébként a meccs előtt köszöntötte a madridi vezetőség, mivel a csatár a 711. hivatalos találkozóját abszolválta, s ezzel megelőzte a klubcsúcsot tartó Manolo Sanchist.

A La Coruna - Juan Rodriguez megmozdulásával - 1-0-ra legyőzte a Sevillát.

Az élen: 1. Barcelona 19, 2. Real Madrid 18, 3. Sevilla 15 (14-5), 4. La Coruna 15 (11-6), 5. Mallorca 13, 6. Valencia 12.

Mike Jones játékvezető éles bírálatok kereszttüzébe került a sunderlandi eset után, tudniillik a szabályok szerint - "idegen tárgy a pályán" - meg kellett volna állítania a játékot a piros strandlabda gyepre kerülése után. A mérkőzés végkimenetelét befolyásoló játékszert amúgy egy fiatal szurkoló ütötte a fűre...

Totóeredmények

1. Bremen-Hoffenheim 2-0 1
2. Frankfurt-Hannover 2-1 1
3. Freiburg-Bayern München 1-2 2
4. Hamburg-Leverkusen 0-0 x
5. FC Köln-Mainz 1-0 1
6. Nürnberg-Hertha 3-0 1
7. Stuttgart-Schalke 1-2 2
8. Wolfsburg-Mönchengladbach 2-1 1
9. Dortmund-Bochum 2-0 1  
10. Juventus-Fiorentina 1-1 x
11. Genoa-Internazionale 0-5 2
12. Lazio-Sampdoria 1-1 x
13. Napoli-Bologna 2-1 1
14. Milan-AS Roma 2-1 1

Bent lő, a meccslabda pedig mindjárt megpattan az piros gömbön...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.