Hírek

Egyetlen kategóriában sem képviselteti magát a KTM a jövő évi gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Az osztrák gyár hét év után hagyja ott a sorozatot; vezetősége a gazdasági világválság hatásaival indokolta döntését. A KTM először a MotoGP-ből távozott, majd - a múlt esztendőben - a 250 köbcentis kategóriából szállt ki, a mostani évad végén pedig a 125-ös csapat is megszűnik. (Bécs)

Lékó Péter világossal kikapott a bolgár Veszelin Topalovtól a kínai sakkszuperverseny nyolcadik fordulójában: a magyar nagymester a negyvenedik lépésben adta fel a küzdelmet. További eredmények: Magnus Carlsen (norvég)-Wang Yue (kínai) 1:0, Dmitrij Jakovenko (orosz)-Tejmur Radzsabov (azeri) 1:0. Az állás (még két kör van hátra): 1. Carlsen 6,5 pont, 2. Topalov 4,5, 3-4. Vang, Jakovenko 3,5-3,5, 5-6. Lékó, Radzsabov 3-3. (Nancsing)

Menesztették Roberto Donadonit, a Napoli labdarúgócsapatának szakvezetőjét. A korábbi olasz szövetségi kapitánynak - vb-bronzérmes középpályásnak - a gyenge bajnoki szereplés
miatt kell távoznia: az együttes hét forduló alatt hét pontot szerezve a tizenötödik helyen áll a Serie A tabelláján. Donadonit Walter Mazzarri, a Sampdoria korábbi edzője váltja a kispadon. (Nápoly)

Szaúdi milliárdosok váltják egymást a Portsmouth-nál, az angol labdarúgó-bajnokság huszadik, utolsó helyezettjénél: Ali al-Faradzs, az ingatlanokban érdekelt üzletember 50 millió fontért vásárolta meg Szulajman al-Fahimtól a klub részvényeinek 90 százalékát. Az eddigi nyolc Premier Liga-fordulóban hét vereséget elkönyvelő csapat a múlt héten olyan súlyos pénzzavarba került, hogy alkalmazottjai nem kaptak fizetést. - Zárómérkőzés a PL nyolcadik fordulójában: Aston Villa-Manchester City 1-1. Az élen: 1. Chelsea 21 pont/8 mérkőzés, 2. Manchester United 19/8, 3. Tottenham 16/8 (19-12), 4. Manchester City 16/7 (15-8), 5. Arsenal 15/7 (24-10), 6. Liverpool 15/8 (22-12), 7. Aston Villa 13/7. (Portsmouth, Birmingham)

Varga Józsefet (Debrecen) is behívta a keretébe Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mivel öt középpályása (Buzsáky Ákos, Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Mészáros Norbert és Tóth Balázs) is sérüléssel küzd. A nemzeti együttes az utolsó két - egyaránt idegenbeli - vb-selejtezőjére készül: szombaton a portugálokkal, jövő szerdán a dánokkal találkozik.

Pénzbüntetést rótt ki az MLSZ fegyelmi bizottsága a Debrecen-Ferencváros mérkőzésen történt események, a tiltott pirotechnikai eszközök használata nyomán: a hajdúsági csapatot 200 ezer, a budapesti együttest 400 ezer forint megfizetésére kötelezte. Korábbi szurkolói rendzavarások miatt - egyebek között - az Újpest egymillió, az FTC 800 ezer, a Diósgyőr pedig 600 ezer forintos büntetést kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.