Nagy siker ez, Kiss!

"Az első menetben nem volt akció, az utolsó harminc másodpercben pedig én kísérletezhettem lentről. Meg is próbálkoztam a röhejes pörgetésemmel; a megmozdulást én hívom így, mert tízből kilencszer nem jön be, hogy az egyik oldalra ijesztek, és a másikra pörgetek. Persze, nem ok nélkül döntöttem e mellett a vb-döntőben, ugyanis az idén már több nehéz riválist vertem meg ezzel a húzásommal. Jimmy Lidberg ekkor még nem ette meg, noha nem volt teljesen reménytelen a dolog, végül azonban megkontrázott, és övé lett a menet. A második periódus ugyanúgy a végén dőlt el, én védekezhettem, és mivel nem hibáztam, egyenlítettem. A harmadikban az utolsó fél percre ő azt választotta, hogy védekezik, öt másodperccel a vége előtt azonban sikerült a pörgetés."

Kiss Balázs szavai ezek; a BVSC 96 kilós, kötöttfogású versenyzője azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy szombaton megnyerte a herningi világbajnokságot. A dániai vetélkedő előtt tizennyolc éve fordult elő, hogy magyar kolléga állhatott föl a dobogó tetejére - az olimpiai aranyérmes Farkas Péteré volt az érdem -, összességében pedig a huszonötödik vb-elsőségüket ünnepelhették hazánk birkózói. A 2007-ben Eb-bronzig jutó, huszonhat esztendős Kiss szereplése egyértelműen bravúr.

"A német Hässler elleni első meccse után azt gondoltuk: Kiss ezzel a teljesítménnyel nem jut messzire. Szerencsére összekapta magát, és a folytatásban legyőzte Nabit, az észt világbajnokot, majd az üzbég Szaldadzét és az iráni Akbarit. Kiss a döntőben fergetegesen birkózott: sikere a fej, a hit és a szív diadala - mondta Struhács György, a kötöttfogású szakág szövetségi kapitánya.

Honfitárs birkózók - Farkas 1991-es győzelme óta - tizenkét vb-döntőt vesztettek.

A hétvége további fellépői közül Lőrincz Tamás (66 kg) az ötödik helyen végzett. Deák Bárdos Mihály (120), Fodor Zoltán (84), Bácsi Péter (74) és Komáromi Ede (60) egyaránt kiesett.

Az újdonsült vb-első. Igen, megpörgette
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.