Pályakezdők pálya nélkül

Hétfőn ifjú játékosok ostromolják majd a Gyakorló Jégcsarnokot. Bármennyire is furcsának tetszik, a hír igaz...

Ahogy lapunk korábban már megírta, az ominózus létesítmény átalakítása nyomán mintegy háromszáz, 6 és 14 év közötti hokis edzéslehetősége szűnt meg a fővárosban. A csarnokot átalakították, így a jégfelületet övező hokipalánkot a gyorskorcsolyázók felkészüléséhez elengedhetetlen szivacspalánk váltotta fel. Ugyanakkor az illetékesek biztosították a jégkorongszövetség potentátjait: az elveszített tréninglehetőségért cserébe a Millenárison - sátortető alatt - létrehoznak egy pályát, amelyet csak a hokisok használhatnak. A gyerekek az építkezés idején a Megyeri úti csarnokban edzhetnek - szólt az ígéret. A sportági szervezet elöljárói akkor feletébb kompromisszumkésznek mutatkoztak: éppen holtidény van, s a felkészülés rajtjára meglesz egy "saját", igaz, sokkal szegényesebb infrastruktúrájú létesítmény. Vállalható egyezség.

Elmúlt a nyár, s a hokisok "jeges" felkészülése megkezdődött: csakhogy jég nélkül. Tudniillik a Millenáris nem készült el, a "Gyakorlóba" pedig nem mehettek be a korongosok.

Az Önkormányzati Minisztérium többször próbált közvetíteni a két sportág vezetői között, de a korcsolyázók nem voltak hajlandók egyezkedni. Mindeközben a Megyeri úti pályán is elolvadt a jég (meghibásodtak a gépek), azaz jelenleg a fővárosban egyetlen állami kezelésben lévő létesítményben sem tudnak edzeni a jégkorongozók. Nemcsak a háromszáz "gyakorlós", de 220 újpesti játékos sem jut állami jéghez. Kovács Zoltán, a szövetség főtitkára érdeklődésünkre elmondta: "A minap levelet írtam a korcsolyaszövetség illetékeseinek, hogy egyeztessünk a Gyakorló Jégcsarnokban rendelkezésre álló edzésidő elosztásáról, de a válasz elutasító volt. Merthogy a korcsolyázók már a torinói téli olimpiára készülnek..."

A történtek nyomán az a tragikomikus helyzet állt elő, hogy az érintett budapesti utánpótláscsapatok idegenben játsszák mérkőzéseiket, mert a fővárosban nem jutnak jéghez....

A jégkorongszövetség illetékesei a kialakult helyzetet megelégelve úgy határoztak: visszafoglalják a jeget a Gyakorló Jégcsarnokban. A hivatalos papírok szerint ugyanis jár nekik bizonyos edzésidő a létesítményben, s mivel az ígéretek ellenére gondjaik megoldatlanok maradtak, igyekeznek érvényt szerezni jogaiknak.

"Hétfőn öt órakor negyven gyerek jelentkezik majd edzésre a Gyakorlóban" - mondja a főtitkár.

Természetesen megkerestük a Gyakorló Jégcsarnokot, valamint a Millenárist kezelő Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézetet is. Háromnegyed kettő körül telefonáltunk, de Török Ottót, a szervezet igazgatóját nem értük el, mert vidéken tartózkodott. "Írásban is elküldhetik a kérdéseket" - szól a biztatás a titkárságon. "Még ma szeretnék választ kapni a felvetéseinkre" - említem a telefonban, mire a túloldal: "Ez elég vicces, így, két órakor!"

De az embernek nincs kedve nevetni. Mert a helyzet valóban kevésbé vicces, mint egy háromnegyed kettőkor megeresztett telefon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.