Federer, a mellőzött

Sokadszorra derül ki, hogy Amerikában tesznek a hagyományokra: a tegnap kezdődött US Open első napján a címvédő, nem mellesleg világelső Roger Federert nem tisztelték meg a nyitómérkőzéssel. Az csak természetes, hogy Wimbledonban mindig az előző évi bajnok nyitja a küzdelmeket: a sorsolástól függően a női vagy a férfi címvédő. Flushing Meadow-ban a férfiak versenye történetesen a felső ág küzdelmeivel kezdődött, így nem lett volna akadálya a svájci fellépésének, a szervezők azonban másként gondolták.

Az Arthur Ashe stadionban való fellépés tisztessége az ukrán Kutuzovát, a világranglista 79. helyezettjét és Kim Clijsterst érte. A belga legutóbbi itteni fellépésén, 2005-ben megnyerte a tornát, azóta azonban nem játszott az amerikai bajnokságon, ugyanis gyermeket szült, és úgy tetszett, végérvényesen befejezi a pályafutását. Az idén azonban visszatért, és ugyan ennek a komplett teniszvilág örül, nem érte volna arculcsapás azzal, ha csak a második (harmadik) műsorban kap szerepet.

A rendezők sokat nem kockáztattak, ugyanis a Flushing Meadow-i teniszcentrum nem arról híres, hogy nézőktől roskadoznak a lelátói. Majd a jövő hét végén, az egyedülálló Szuperszombaton, amikor egy műsorban rendezik a női finálét és a két férfi elődöntőt, talán majd akkor telt ház lesz, addig a ki-be, ki-be a divat: kicsit belenézünk a játékba, kicsit eszegetünk, aztán megint valamicske játék, majd pohár ez-az. A hétfői műsor jól mutatta a szervezői lazaságot: a már említett két mérkőzés mellett az Arthur Ashe stadion harmadik találkozóját Serena Williams vívta tökéletesen ismeretlen honfitársával, Alexa Glatch-csel. Az itt ugyancsak hagyományos esti program előtt sem volt nagy tülekedés, lévén, hogy előbb a másik Williams nővér, Venus játszott az orosz Dusevinával (47.), majd Andy Roddick következett a német Phauval (84.).

Clijsters amúgy sima 6:1, 6:1-gyel lépett túl Kutuzován, ahogy Federert sem zavarta meg a semmibevevés. A ranglistán az első ezren kívüli amerikai ellenfele, Devin Brittontól már az is szép volt, hogy a harmadik játszmában 7:5-re megizzasztotta a svájcit, a 6:1 és 6:3-as első két szett a papírformát igazolta. Nyikolaj Davigyenko is három játszmában verte a német Kindlmannt. A nap lapzártáig egyetlen, egyáltalán nem eget rengető eredménye a 26. helyen rangsorolt francia Mathieu kiesése volt; Mihail Juzsnijtól kapott ki négy szettben. Az orosz pillanatnyilag csupán hatvanadik a világranglistán, ám volt már nyolcadik is, azaz képességei vitathatatlanok.

A 8. helyen kiemelt fehérorosz Azarenka könnyed 6:1, 6:1-gyel nyitott
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.