Milánó, Inter-city

Sok oka volt annak, hogy a milánói örökrangadón az Internazionale egyenesen kütötte a Milant (4-0). 1. Az Inter új szerzeményei prímán beváltak: Lucio, Thiago Motta és Diego Milito nagyszerűen, Eto'o jól futballozott, s még a Real Madridtól kiebrudalt, az utolsó pillanatokban "beesett" Sneijder is gyorsan beilleszkedett. 2. Maicon a mezőny legjobbja volt. Dinamikája még ebben az extra mezőnyben is kitűnt, ráadásul jobbhátvéd létére gólt szerzett, és a 2-0-hoz vezető tizenegyest megelőzően olyan - negyvenméteres - átadással szöktette Eto'ót, amely élményszámba ment.

3. Leonardo, a Milan brazil edzője - a korábbi világbajnok és vb-ezüstérmes labdarúgó - a pályán hagyta Gattusót, jóllehet a középpályás már negyedóra múltán megsérült. A vörös-feketék "lelke" hatalmas kötéssel játszott tovább, de a szokottnál lassabban mozgott, és bár korántsem biztos, hogy egészségesen utolérte volna Eto'ót a büntető előtt, kissé bicegősen a leghalványabb esélye sem volt erre. Ráadásul a kameruni csatár üldözésekor - ahogyan mondani szokás - "rásérült", és immár maga kérte, hogy cseréljék le, de a kispadról szóltak neki, hogy addig maradjon még, amíg Seedorf bemelegít. Ez idő alatt Gattuso elbuktatta Sneijdert: piros...

4. A Milan hiába játszott fölényben az első félórában, nemhogy gólig, de még helyzetig sem nagyon jutott; ellenben az Inter első igazi csiki-csukija - a Thiago Motta, Eto'o, Diego Milito, Thiago Motta kombináció - nem "csupán" maga volt a gyönyörűség, hanem mindjárt gólal is zárult.

5. A Milan az első félidő harmadik harmadában bekövetkezett csapástól összeomlott, és a szünet után - noha az Inter ekkor már lazított - úgy tetszett: örök riválisa többszörös létszámfölényben van. Ha a kék-feketék nem vesznek vissza a tempóból, akkor ennél is jobban kitömhették volna bódult vetélytársukat; így a Milannak még "örülnie" kellett, hogy - Sztankovics irdatlan erejű, huszonöt méteres, bal felső sarkos lövése nyomán - megúszta néggyel.

6. Kaká hol van? S ha már ő Madridba ment, hol volt harminc perc elteltével Nesta, Thiago Silva, Pirlo, Ronaldinho, Alexandre Pato? Hogy csak a vörös-feketék igazi sztárjairól beszéljünk...

INTERNAZIONALE-MILAN

4-0 (3-0)

Milánó, 80 000 néző. Jv.: Rizzoli.

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Sztankovics, Thiago Motta (Muntari, 60.), Sneijder (Vieira, 73.) - Eto'o, Diego Milito (Balotelli, 78.).

Milan: Storari - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Flamini (Ambrosini, 46.), Ronaldinho (Huntelaar, 64.) - Borriello (Seedorf, 46.), Alexandre Pato.

Gól: Thiago Motta (29.), Diego Milito (36., 11-esből), Maicon (45.), Sztankovics (67.).

A vasárnapi rangadón a Juventus 3-1-re nyert vendégként az AS Roma ellen, mégpedig két, újonnan igazolt brazilja, a duplázó Diego és a harmadik torinói gólt szerző Felipe Melo főszereplésével. A római gólt a fővárosiak legjobbja, De Rossi érte el.

A harmadik Inter-gól; szerzője Maicon, a mezőny legjobbja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.