Mennyi lesz a Real-érték?

A Real Madrid arra vár, hogy megtöri a minden fronton sikeres Barcelona egyeduralmát, és végre a BL-ben - amelynek mezőnyéből az utóbbi három évadban egyaránt a legjobb tizenhat között távolították el - hasonló szerephez jut, mint a régi, szép időkben. Erre a projektre a csődöt mondó Calderon, Mijatovics elnök, igazgató párost váltó Perez, Valdano, Zidane visszatérő hármas nem sajnált 250 millió eurót sem.

De nem biztos, hogy jól sáfárkodott. Mert a királyi gárdának van ugyan három világklasszisa - Casillas, Kaká, Cristiano Ronaldo -, és ez kettővel több az eddigi egynél, ám a többi szerzemény korántsem olyan színvonalú, hogy attól le sem lehet kerülni a slágerlista első helyéről. Benzema, Xabi Alonso, Arbeloa vagy Raul Albiol nem tartozik az "ilyet még nem láttunk" kategóriába, és akkor még nem beszéltünk azokról az egyáltalán nem különleges labdarúgókról - Pepétől Lassana Diarráig -, akik kiegészítik az újonnan igazoltakat. A ballaszt kétségkívül kisebb lesz Heinze, Huntelaar, Robben, Sneijder vagy Saviola menesztésével, ám a madridi vezetőknek még mindig fáj a fejük, miként adjanak túl Huntelaarék többi bukott honfitársán, a "maradék" hollandokon. Játszatni nem akarják őket, de másutt sem kapkodnak utánuk...

Ezzel szemben a Barcelonának senkit sem kellett (volna) kiárusítania, jóllehet az "öregfiú" Silvinhót elengedte, Cacerest és Hlebet pedig kölcsönadta a klub. Más eset Eto'óé: őt elcserélték Ibrahimoviccsal, és a ma kezdődő idény előtt alighanem csak azt lehet mondani: inkább a Barca, mint az Inter járt jól. Jött még a védelembe két brazil, Henrique és Maxwell - utóbbi máris prímán beilleszkedett -, valamint az ukrán Csigrinszkij, és maradt Daniel Alves, Iniesta, Xavi, Messi, Henry... Mivel a Barca a bajnoki címen és a Király Kupán túl a BL-trófea védője is, a katalánok hajlamosak arra a következtetésre jutni, hogy a Primera Division visszavette a kontinens első helyét az angol Premier Ligával szemben, de ez egyelőre csakis a Barcelonára vonatkoztatható.

Igaz, nem éppen gyönge a Sevilla, az Atletico Madrid vagy a Villarreal sem, de a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor mégiscsak a Premiership képviselői - Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal - uralták az első "kalapot". Sevillában mindenesetre megkönnyebbülten vették tudomásul, hogy Luis Fabiano nem lett a Milané, ráadásul sikerült a brazil - és Kanouté - mellé megszerezni az Almeriában feltűnően eredményes, ám a Real Madridnak így sem kellő Negredót. Ezzel együtt meglepő volna, ha az együttes beleszólna a bajnoki címért zajló küzdelembe, amennyiben lesz harc egyáltalán.

A madridiak ebben bíznak. A barcelonaiak viszont a legutóbbi 6-2-t és azt emlegetik: "Kizárt dolog."

Voltak már valaha azonos véleményen?

Öröm a köbön. Messi, Daniel Alves, valamint Xavi ünnepel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.