Debrecen-Pest-Európa felső?

Dombi Tibor, aki 360 magyar bajnoki mérkőzést már "lehúzott" a DVSC-ben, s aki a legjobb humorú futballisták egyike, a Hajdú Online-nak úgy nyilatkozott: ha a Debrecen a Barcelona vagy a Juventus ellen játszhatna, az "a világ sokadik csodája" lenne. Nyilván nem arra utalt, hogy a Levszki szófiai legyőzése (2-1) után - vagy akár a bulgáriai siker nélkül is - a továbbjutás oly hatalmas szenzáció lenne, hanem a körülményekre célzott. Néhány hete ugyanis a klub honlapjának elmondta: "Már hét-nyolc éve azt halljuk, lesz új stadionunk. Nem is tudom elképzelni, hogy ott, ahol komolyan akarnak valamit, a költözés egyáltalán téma lehet. Éppen ezért úgy kell tekintenünk minden kupasikerre, mint jutalomra."

A drukkerek máris így tekintenek a DVSC szereplésére, függetlenül attól, hogy a hajdú-bihari együttes a könynyített ágon jutott el a Bajnokok Ligája báltermének küszöbéig. A klubvezetéstől származó információnk szerint a selejtező ma esti visszavágójára hétfő délutánig több mint húszezer jegy fogyott el, és még jócskán akadhat vevő, elvégre a tikettek - nemzetközi összehasonlításban - egészen olcsók, ráadásul a ma 16 óra 27 perckor Debrecenből a Keleti pályaudvarra induló különvonat megáll Hajdúszoboszlón, Püspökladányban, valamint Szolnokon is, és mindhárom állomáson vásárolhatnak meccsbelépőt az újonnan felszállók. (Hogy aztán felférnek-e a szerelvényre, az kérdéses.)

A Keletibe azért kell utazni, mert a találkozót - mivel a DVSC-pálya nem felel meg a követelményeknek - a Puskás Ferenc stadionban rendezik. Azaz a magyar bajnoki cím védője otthon is vendég lesz, bár kétségkívül mögötte áll majd a Hajdú-Biharból érkező, továbbá a fővárosi közönség. Debrecenben egyenesen "történelmi mérkőzésről" beszélnek - Pesten az FTC, a Honvéd, az MTK, az Újpest, a Vasas nagy múltja (de csak a múltja) miatt ilyesmit nem emlegetnek -, sőt a helyi sajtóban azt lehetett olvasni: "Amennyiben valami kegyetlen, a Kárpát-medencére lesújtó égi átok következtében mégsem a Debrecen neve kerülne fel a BL főtáblájára, akkor is folytatódik a futballősz a Lokomotív számára, hiszen a csapat a Levadia Tallinn elleni továbbjutással már kiharcolta a részvételt az Európa Liga csoportküzdelmeiben."

Herczeg András klubmenedzser-szakvezető pedig azt hangoztatja: "A szófiai diadal nagyon fontos volt, de a Bajnokok Ligája még mindig messze van." A vezérkar hagyományosan és imponálóan szerény.

Úgy néz ki, most már tényleg van mire.

Debrecen-Levszki Szófia

BLselejtező, Puskás Ferenc stadion, 20.45. Jv.: Larsen (dán).

Debrecen: Polekszics - Bodnár, Komlósi, Mészáros, Leandro - Szakály, Ramos, Varga, Czvitkovics - Coulibaly, Rudolf.

Levszki: Petkov - Topuzakov, Rabeh, Minev, Lucio Wagner - Ze Soares, Szarmov, Bardon, Tasevszki, Jovov - Ortega.

Bajnokok Ligája

selejtező, negyedik forduló (play-off) visszavágók

Ma

Holnap

Fiorentina-Sporting Lisboa 2-2
Stuttgart-Timisoara 2-0
Arsenal-Celtic 2-0
APOEL Nicosia-FC Köbenhavn 0-1
Olimpiakosz-Seriff Tiraspol 2-0

Debrecen-Levszki Szófia2-1
Maccabi Haifa-Salzburg2-1
FC Zürich-Ventspils 3-0
Anderlecht-Lyon 1-5
Atletico Madrid-Panathinaikosz 3-2
Szép emlék Szófiából: a debreceniek Bodnár bombagólját ünneplik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.