Pedig hajtottak szépen

Ha nincs az a fránya gyökér (faág) a szombati maratonhajtás kettes akadályánál, ha nincs a három levert labda a legeslegvégén vasárnap, ha a zsűri időben csenget, és ha nem ennyire jók a hollandok, akkor. Ellenben akadt ha - több is a kelleténél -, ezért aztán a kecskeméti kettesfogathajtó-világbajnokságon egy ezüst- és egy bronzérem a magyarok mérlege. Az a gyökér (faág) Lázár Vilmost fosztotta meg egyéni álmaitól a harmadik napon, az a három levert labda Lázár Zoltán győzelmi esélyeit nullázta le, a csengetésügyetlenkedés legyen a zsűri baja, viszont a hollandok csakugyan jók voltak.

Öt évvel az emlékezetesen sikeres négyesfogathajtó-világbajnokság után (ugyancsak Kecskeméten egyéniben és csapatban is magyar győzelem született) ezúttal szintén a duplázás volt a cél. A két Lázárral - és Selyben Zsolttal - felálló magyar csapat végig, szó szerint az utolsó pillanatig, versenyben volt a győzelemért. A szombati maratonhajtásban a címvédő Lázár Vilmos már-már kijött a második akadályból, amikor egy "alattomos" gyökéren (faágon) megakadt a fogata, ő pedig lerepült róla. Segédhajtója lélekjelenlétének köszönhetően nem történt tragédia, ám rengeteg időt pazarolt el, ezzel elvesztette esélyét a végső győzelemre. A csapat - és öccse, Zoltán - még nyerhetett, már csak azért is, mert testvére az első helyről várhatta a mindent eldöntő akadályhajtást.

Vilmos megtette a magáét, hibátlan és csekély időtúllépéssel büntetett pályája után annak tulajdonképpen nem volt jelentősége, hogy Selybent agyonnyomta a felelősség, hiszen Zoltán hibátlan "kűrje" nem csupán egyéni sikerét, de a magyar válogatott győzelmét is jelentette volna. Volna. Két labdaverés is belefért, ám a rajt körüli hercehurca alighanem a rutinos versenyzőt megzavarta - nem hallotta a csengetést, tán nem is csengettek -, és az akadályhajtásban máskor oly magabiztos fiatalabbik Lázár hármat hibázott. Ezt a holland Verstappen köszönte szépen, és kétszeresen ünnepelhetett: magában is, társaival is.

Egyéni: 1. Harrie Verstappen (holland) 143,92 hibapont, 2. Schenk (svájci) 146,54, 3. Lázár Zoltán 148,18, ...10. Selyben Zsolt 157,13, ...13. Ling Attila 158,38, 14. Varga Péter 159,39, ...23. Farkas László 170,16, ...25. Galambos Nándor 171,51, ...36. Láng Zoltán 181,82, ...61. Lázár Vilmos 243,51.

Csapat: 1. Hollandia (Benny Gosschalk, Mieke van Tergouw, Harrie Verstappen) 282,26, 2. Magyarország (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Selyben Zsolt) 286,22, 3. Németország.

Sajnos volt akadálya... Lázár Zoltán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.