Schumacher: nincs visszatérés

Mégsem tér vissza Michael Schumacher a Forma-1-be: a hétszeres világbajnok korábbi nyaksérülése miatt nem ülhet Felipe Massa megüresedett autójába. "Mindent megpróbáltam, hogy segíthessem a Ferrarit, de legnagyobb sajnálatomra nem tehetem - írta honlapján a német pilóta. - A mugellói tréning után erős fájdalmat éreztem a nyakamban, amelyekkel a terapeuták sem tudtak mit kezdeni. Az elmúlt két hétben elvégzett orvosi vizsgálatokat követően a záróteszt is megerősítette, hogy nem javult az állapotom. Csalódott vagyok, és sajnálom a szurkolókat, akik szorítottak nekem."

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke letörten nyilatkozott: "Boldogtalan vagyok, hogy Michael nem versenyezhet újra. Az elmúlt napokban örömmel tapasztaltam az erőfeszítéseit és rendkívüli elszántságát, amely nemcsak a csapatot, hanem a szurkolókat is magával ragadta. A visszatérése kétségtelenül jót tett volna a Forma-1-nek; a Ferrari és a rajongók nevében köszönöm az elhivatottságát, amelyet a mostani körülmények között is megmutatott."

A maranellói istálló bejelentette, hogy a 38 esztendős olasz Luca Badoer ül Massa autójába a jövő vasárnapi valenciai Európa Nagydíjon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.