Alguersuari mint Benjámin

Újabb újonc mutatkozik be a Forma-1-ben: a hét végi Magyar Nagydíjon Jaime Alguersuari ül Sebastien Bourdais helyére a Toro Rosso 11-es számú autójába. (A Champ Car tengerentúli sorozatot négyszer is megnyerő francia az idén mindössze két nyolcadik helyet, azaz két pontot tudott felmutatni, ezt unták meg az istálló főnökei.)

Alguersuari egyúttal történelmet ír, hiszen ő lesz minden idők legfiatalabb versenyzője a száguldó cirkuszban. Az eddigi "csúcstartó" Mike Thackwell volt, aki 58 nappal idősebb korában ülhetett egy Tyrrellbe az 1980-as Kanadai Nagydíjon. Az szinte bizonyos, hogy a spanyol fiatalember sikeresebb lesz, mint az új-zélandi, aki ötször próbálkozott F-1-es részvétellel, ám csak kétszer tudta megfutni a limitidőt, célba viszont egyszer sem ért.

Az 1990. március 23-án, Barcelonában született Alguersuari a Brit Forma-3-as sorozatot nyerte tavaly, az idén pedig a Forma Renault-szériában versenyzett. Nem kis megtiszteltetés érte decemberben, amikor - a lábtörést szenvedő Mark Webber helyére beugorva - részt vehetett a Wembley stadionban a Bajnokok versenye elnevezésű dzsemborin. Forma-1-es tapasztalata nincs, dacára annak, hogy a Red Bull istálló tesztpilótaként alkalmazta.

Egy másik tehetség karrierje ellenben tragikus véget ért: tizennyolc éves korában elhunyt Henry Surtees, a Forma-1-es világbajnok John Surtees fia, miután a vasárnapi, Brands Hatch-i Forma-2-es futamon egy leszakadó kerék a fejéhez vágódott. A fiatal pilóta eszméletét veszítve a kerítésnek csapódott: azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Édesapja 1964-ben egy Ferrarival megnyerte a Forma-1-es sorozatot. Korábban a 350, illetve az 500 kcm-ben összesen hétszer lett motoros világbajnok, így ő az egyetlen pilóta, aki két és négy keréken is vb-címmel büszkélkedhet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.