Lassan, Sport; nyugi, Digi...

A kalamajkát már a múlt vasárnap sejteni lehetett, akkor ugyanis Kisteleki István MLSZ-elnök az NB I-es labdarúgó-mérkőzések tévéközvetítési jogaival kapcsolatban kijelentette: "A Sport Tv vállalta a Digi Tv ajánlatát, sőt bizonyos szempontból még javított is rajta. Ettől kezdve már csak a formális döntést kell meghozni, azaz a szövetség elnökségének csupán annyi a dolga, hogy rábólint a Sport Tv szerződésére."

Ehhez képest az elnökség tegnap elodázta a döntést: hétfőre halasztotta, ha igaz... Hogy a testület tagjai közt nincs egyetértés, arról "ékesen" árulkodott a Sziky Gyula (a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga alelnöke) és George F. Hemingway (a klubok egyszemélyes "tárgyalódelegációja") közti, meghökkentő hangvételű levélváltás, amelynek nem éppen irodalmi részleteit lapunk szerdai számában közre adtuk.

Az igazi talány azonban az, hogy valójában miről dönt az elnökség, azaz annak tagjai milyen alapon szavaznak a szerződésről? Mert vagy megfelelő az opciós jogával élő Sport Tv ajánlata, vagy nem, ám ez kizárólag jogi kérdés, az MLSZ képviselőinek kézfeltartása indifferens. Még akkor is, ha 800 milliós kontraktus esetén különböző érdekek jelentkezhetnek... Mindenesetre Hemingway - információnk szerint - már tegnap felvette a kapcsolatot a Sport Tv tulajdonosával, a Chello Central Europe Zrt.-vel, különös tekintettel arra a kényes pontra, hogy a Digi csapatonként 2000 Digi-előfizetést is ajánlott, és ezt a Sport Tv ugyanannyi UPC-előfizetéssel váltaná ki. (Meg nem erősített értesülésünk alapján a Chello végső soron a Digi-előfizetéseket is vállalná.)

Ami biztos: megint csúszás van. De miért lenne ez az ügy más, mint a többi követhetetlen szövetségi affér? Hogy csak a legújabb "gyöngyszemek" egyikét említsük, a Digi és az MLSZ közti szándéknyilatkozatban szerepel egy kitétel, mely szerint abban az esetben, ha bármelyik klub elégedetlen a műsorvezető vagy a kommentátor teljesítményével, akkor indítványozhatja annak leváltását, és a kérésnek két héten belül eleget kell tenni, ráadásul a "helyettes" személyéről is kötelező egyeztetni az MLSZ-szel, illetve a klubokkal.

Ahogyan a főtárgyaló G. F. Hemingway alaposságát ismerjük, a televíziós kollégák jól teszik, ha a Honvéd meccsein kizárólag Grosicsot, Rákóczit, Lórántot, Palicskót, Bozsikot, Bányait, Budai II-t, Kocsist, Machost, Puskást, Czibort láttatnak - függetlenül attól, milyen "dublőrök" vannak a pályán -, különben lesz haddelhadd...

Igaz, egyelőre másodlagos, személy szerint ki közvetít.

Két héttel a bajnoki rajt előtt még azt sem tudni, melyik tévé sugároz...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.