Mentek az oroszok

Nem csupán a játékosok szempontjából rendeztek két fontos női elődöntőt a wimbledoni centerpályán: a szervezők is izgultak, hogy elkerüljék a rémálmot, a Williams kontra Williams végjátékot. Már az sem nagy öröm, ha egyazon országbeliek játsszák a finálét, ennél már csak az a lehangolóbb, ha két testvér feszül egymásnak. Noha akad a mezőnyben azonos vezetéknevű húg és nővér több is, őket egyelőre nem "fenyegeti az a veszély", hogy a legvégére állva maradjanak, így momentán csak azt tanácsos elkerülni, hogy a két Williams végig állja a kihívásokat. Nos, nem sikerült: 2002, 2003 és 2008 után az idén is a két amerikai nővér vívja a finálét, a jegyüzérek nem kis örömére...

Pedig csütörtök kora délután eleinte úgy tetszett, hogy egy orosz mindenképpen ott lesz a szombati műsorban. A nem éppen izmos szerváiról elhíresült Jelena Gyementyjeva éppen azon a talajon - történetesen füvön - volt méltó ellenfele Serena Williamsnek, amelyen fokozott jelentőségük van a gyors adogatásoknak. Tizenötezer néző - továbbá a fiatalabbik Williams lány - nem hitt a szemének: az orosz nagyszerűen mozgatta a komoly testsúlyát a szokásosnál is nehezebben cipelő amerikait, és 6:6 után megnyerte a rövidített játékot, ezzel az első szettet. Mi több, Serena a folytatásban sem igen találta az ellenszert, és Gyementyjeva lassacskán beleélhette magát abba az álomba, hogy pályafutása során első alkalommal döntőt játszik Wimbledonban.

A kritikus pillanatokban szokott kiderülni, mit jelent az, ha valaki korábban már négyszer is finálézott, a másik meg csak álmodott róla. Serena ritka izgalmas szett végén 7:5-tel egyenlített, majd szépen elbíbelődtek agymással a harmadik játszmában. Miután Wimbledonban a döntő szettben nincs rövidített játék, 6:6 után folytatták, igaz, nem sokáig. Williams ötödik "brékjét" is megcsinálta - az orosz csak hárommal dicsekedhetett -, és a 169. perc végén minden eldőlt.

A rendezők második esélyét Dinara Szafina packázta el, amikor kikapott Venus Williamstől. Az ötszörös wimbledoni bajnok amerikai megalázó módon 6:1, 6:0-ra verte a világelsőt: a mindössze 51 perces mérkőzésről nincs mit mondani, a számok mindent elárulnak.

A mai két férfi elődöntőben Roger Federer a német Tommy Haasszal, a skót Andy Murray az amerikai Andy Roddickkal mérkőzik.

Nem volt maga alatt. Venus Williams könnyedén verte Dinara Szafinát az elődöntőben
Nem volt maga alatt. Venus Williams könnyedén verte Dinara Szafinát az elődöntőben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.