Újabb spanyol hódítás

Az Európa-bajnok spanyol válogatott David Villa és Llorente góljával 2-0-ra felülmúlta a veresége ellenére továbbjutott házigazda dél-afrikaiakat a Konföderációs Kupa csoportküzdelmeinek harmadik, utolsó fordulójában, ezzel az ibériai garnitúra győzelmi rekordot döntött, továbbá beállította Brazília legjobbjainak veretlenségi csúcsát.

Vicente del Bosque tanítványai sorozatban tizenötödik mérkőzésüket nyerték meg, ekként az egymást követő sikerek tekintetében átadták a múltnak a brazilok, a franciák és az ausztrálok nevéhez fűződő sorozatot. Szériában harmincötödik, veretlenül megvívott találkozójukkal pedig utolérték az e kategóriában eddig egyeduralkodó Brazíliát, amely 1993 és 1996 között volt verhetetlen.

Az A jelű kvartett másik mérkőzésén: Irak-Új-Zéland 0-0.

A végeredmény: 1. Spanyolország 9 pont, 2. Dél-Afrika 4 - mindkettő továbbjutott, 3. Irak 2, 4. Új-Zéland 1.

(A B csoport záróköre, Olaszország-Brazília és az Egyiptom-Egyesült Államok párharc első kiadásunk zárása után ért véget.)

Ötvenkilencmillió eurót áldozna a Chelsea azért, hogy soraiban tudja Fernando Torrest, a Liverpool spanyol válogatott csatárát - értesült a News of the World. A brit lap szerint Carlo Ancelotti, a londoni együttes új olasz szakvezetője mindent elkövet a jelenleg a Konföderációs Kupán szereplő, Európa-bajnok klasszis megszerzéséért, s szívesen látná David Villát, az ibériai nemzeti együttes valenciai alapemberét is, akiért 41 és fél millió eurót ajánlott a klub. Az újságnak nyilatkozott Cristiano Ronaldo, a Real Madridhoz tartó portugál játékos is, miszerint már egy éve szakítani akart a Manchester Uniteddel. "A BL tavalyi megnyerése után úgy éreztem, nincs, ami Manchesterben tartana. Mégis maradtam, s bár jó volt sorozatban három angol bajnoki címet szerezni, nekem a Madrid volt az álmom."

David Villa: ahogyan azt már megszokhattuk
David Villa: ahogyan azt már megszokhattuk
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.