Roland, Robin, Roger

Ki gondolta volna két héttel ezelőtt, hogy Robin Söderling döntőt játszik a Roland Garroson? A családján kívül alighanem senki. Eddigi Grand Slam-fellépésein a harmadik fordulós kiesés volt a rekord, pedig már 2002 óta aktív részvevője a négy nagy tornának, amelyeken az első körös búcsúk vannak többségben. A svéd nem csupán a GS-versenyeken mutatott szerény formát, tornát is csupán hármat nyert, és a világranglistán sem jutott a 15. pozíciónál előbbre. A momentán huszonötödik Söderlinget jó kis teniszezőnek tartotta a szakma - egészen az idei Roland Garrosig.

Még akkor sem gondolták ilyen hosszúnak az idei párizsi szereplését, amikor megszakította Rafael Nadal 31 mérkőzésre nyúló itteni veretlenségi sorozatát. Vasárnap viszont ő lesz a döntő egyik részvevője, mi-után Fernando Gonzalezt is felküldte a lelátóra. Ez azért is meglepetés, mert kettejük eddigi hét összecsapásából négyet a chileit nyert; történetesen az utóbbi négyet. Ez azonban nem jelentett semmit. A 6:3-ra nyert első szettet egy 7:5-ös követte; a svéd nem csinált semmi különöset, azt viszont eredményesen művelte. A harmadikban kisebb megingás következett, a negyedikben körülbelül ekkora, ám Söderling a döntő játszmára magához tért, és 6:4-gyel beütötte magát a fináléba.

Eleinte úgy tetszett, Roger Federernek kakukktojás marad a Roland Garros: hiába esett ki Nadal, ő ezt a tornát megnyerni nem képes. A többiek legjobbika, Juan Martin del Potro úgy gondolta, ő is szeretne élni a ritka lehetőséggel. Ennek megfelelően megnyerte az első szettet 6:3-ra, majd a másodikat a mindig kétesélyes rövidítésben elvesztette. A harmadikban ismét nála volt az előny (6:2), hogy aztán simán elbukja a negyediket (1:6). Alighanem a rutin döntötte el az ötödiket: egy korai adogatáselnyerést követően Federer (majdnem) végig tartotta előnyét, így negyedikre ismét megpróbálhatja elnyerni azt a GS-trófát, amely még hiányzik a gyűjteményéből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.