Végre üt a svájci óra?

Gael Monfilsnek nincs szerencséje Roger Federerrel. Tavaly, ugyanitt, az elődöntőben találkozott a svájcival, és négy játszmában vereséget szenvedett. Az idén egy körrel korábban, már a negyeddöntőben összefutottak, és megint kikapott - ezúttal három szettben. Ez nem csupán neki rossz hír, de a jegyüzéreknek is: nincs már versenyben francia teniszező a Roland Garroson; az "örökös" bajnok Nadal is kiesett, és hát a Federer-Del Potro, illetve a Söderling-Gonzalez mérkőzések a legjobb négy között nem sokakat hoznak lázba.

Fogalmam sincs, milyen időjárás várható a hét végén Franciaországban, ám ha napsütéses meleg, akkor könynyen előfordulhat, hogy kiürül Párizs, és ebben az esetben a rengeteg fölvásárolt jegy a nepperek zsebében marad.

Visszatérve a Federer-Monfils összecsapásra, szorosnak csupán a nyitó szett volt nevezhető, amelyet a svájci a rövidített játékban nyert meg. A folytatásban kiütközött a klasszis különbség, Federer 6:2 és 6:4-gyel - sorozatban ötödször - beütötte magát az elődöntőbe. Ellenfele az a Juan Martin del Potro lesz, aki viszont még sohasem fordult meg Grand Slam-tornán a legjobb négy között. Az argentin három szettben verte a színtelen-szagtalan, ellenben általában megbízható spanyol Robredót.

A nőknél Szvetlana Kuznyecova óriási csatában, 7:6, 5:7, 7:5-re verte Serena Williamst. Az orosz ezzel kivívta a jogot, hogy a döntőbe jutásért megmérkőzzön az ausztrál Stosurral, aki a román Cirstea legyőzésével élete első Grand Slam-elődöntőjébe jutott. Ez nem akármilyen bravúr, hiszen hatodik Roland Garrosán szerepel, és eddig a 2007-es harmadik forduló volt a legjobb eredménye. A hölgyeknél a másik ágon a világelső Dinara Safina a "meglepetéshölgy" szlovák Cibulkovával mérkőzik a döntőbe jutásért.

Serena Williams búslakodik
Serena Williams búslakodik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.