Királynők városa

Bár csak egyhetes múltra tekinthet vissza, máris szállóigévé combosodott a Pálinger-parádé... A Győr női csapatának kapusa olyan produkciót mutatott be a Viborg elleni Bajnokok Ligája-döntő első, dániai mérkőzésén - főképp a meccs második félidejében -, hogy tátva maradt a képernyő előtt ülők szája, és a mai viszszavágónak otthont adó Veszprém férfiegyüttesének ügyvezető igazgatója, Hajnal Csaba (a sportnapilapban megjelentek szerint) rá is lelt a megoldásra: "Kati, te minden lövést megfogsz, a többiek meg csak összehoznak egy gólt"...

Az odakint - minden várakozást felülmúlva - kétgólos (26:24) győzelmet arató Győr kétségkívül favoritként készülődhet az összecsapásra annak ellenére is, hogy ezúttal sem számíthat kulcsjátékosára, a keresztszalag-sérülése miatt műtét elé néző Görbiczre. Ugyanakkor nem lehet eléggé hangsúlyozni: az elbizakodottság megbocsáthatatlan hiba lenne.

Noha Pálinger kivételes klasszisa elvitathatatlan, azzal aligha szabad kalkulálni, hogy a válogatott oszlopa megint "földöntúli" formában lesz, miként az sem garantálható, hogy a dánok "bombagyárosa", a német Grit Jurack olyan gyatra napot fog ki, mint a múlt szombaton.

"Még csak az első félidőn vagyunk túl" - nyilatkozta a minap Jakob Vestergaard, a Viborg trénere, a csapat legjobbjainak egyike, Rikke Sköv pedig úgy fogalmazott: "Motivál minket a tudat, hogy a kés ott van a torkunkon". Ne legyen kétségünk felőle, a rivális tényleg komolyan gondolja, hogy a kétgólos hátrány idegenben is ledolgozható. És valóban, a párharc csak most kezdődik: a megfelelő méretű saját csarnok hiányában semleges pályán fellépő hazaiak feltehetően akkor járnak el a legokosabban, ha ezt a gondolatot teszik magukévá. S ha így lesz, története legnagyobb sikerét érheti el a kisalföldi garnitúra, amely korábban már ötször szerepelt európai klubtorna döntőjében, de mindannyiszor elbukta azt.

A visszavágó iránti érdeklődés amúgy elképesztő: az ötezer-ötszáz belépő (melyre összesen tizennégyezer igénylő akadt) percek alatt elfogyott, ami azt figyelembe véve se "semmi", hogy a tikettek ötödét szponzorok, potentátok között osztották szét. Ugyancsak a különleges "felhajtás" bizonyítéka, hogy - amint azt helyi tudósítónk még csütörtökön jelentette - soha nem látott forgalom várható a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es számú főúton. A hírek szerint a szurkolók mintegy kétezer autóval vágnak neki a Bakonynak, s a meccs után ugyanenynyien szeretnének hazatérni a kétszer egysávos úton. Győrött aztán - végződjék bárhogyan is a találkozó - utcabállal készülnek a szervezők.

Most még nem tudni, lesz-e ereszd el a hajamat.

A BL-döntőt követően, este fél kilenctől ugyancsak a Veszprém Arénában rendezik a férfi bajnoki döntő első mérkőzését a címvédő helyi együttes és a Szeged csapata között. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Mez a kézben. Hasonló küzdelem várható a veszprémi arénában is
Mez a kézben. Hasonló küzdelem várható a veszprémi arénában is
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.