Török ízek: rizspuding

A török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét - ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle.

Eredeti elnevezése sütlaç. Ez itt a klasszikus változat, a török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét (ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle).

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
Fél liter tejet felforralunk, majd hozzáadjuk a rizst és olykor-olykor megkeverve, közepes lángon főzzük.

Amikor a rizs már puha, beletesszük a cukrot, a sót és a maradék tejben csomómentesen elkevert keményítőt is lassan hozzácsurgatjuk.

Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingszerű állaga nem lesz.

A rizspudingot négy kis tálkába osztjuk.

Hidegen tálaljuk.
7,5 dl tej
5 dkg rizs
5 evőkanál kristálycukor
1,5 evőkanál kukoricakeményítő
csipetnyi só

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Cserkesz csirke
Kalyi köfte
Spenótos török pizza
www.nosalty.hu
Cserkesz csirke Kalyi köfte Spenótos török pizza További receptek >>

 

Török rizspuding
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.