Török ízek: rizspuding
A török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét - ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle.
Eredeti elnevezése sütlaç. Ez itt a klasszikus változat, a török cukrászdákban különféle tálalásokkal találkozhatunk: csíkokban darált pisztáciát hintenek a tetejére, vagy kókuszreszeléket, néha pedig megégetik a tetejét (ez a változat is nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle).
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
Fél liter tejet felforralunk, majd hozzáadjuk a rizst és olykor-olykor megkeverve, közepes lángon főzzük. Amikor a rizs már puha, beletesszük a cukrot, a sót és a maradék tejben csomómentesen elkevert keményítőt is lassan hozzácsurgatjuk. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű, pudingszerű állaga nem lesz. A rizspudingot négy kis tálkába osztjuk. Hidegen tálaljuk. |
7,5 dl tej 5 dkg rizs 5 evőkanál kristálycukor 1,5 evőkanál kukoricakeményítő csipetnyi só |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Cserkesz csirke | Kalyi köfte | Spenótos török pizza | További receptek >> |