Több milliót bukott Lagzi Lajcsi az előzetes miatt

A zenésznek nyárig voltak lekötött fellépései, koncertjei, melyeket az előzetes letartóztatása miatt lemondtak.

A zenész fellépéseit szervező munkatársa a márciusig betáblázott munkákat és a nyári szezon koncertjeit is kénytelen volt lemondani. 

"Nem tudtuk, hogy hónapokig leszek előzetesben, de nem szerettük volna azt, hogy a megrendelőknek legyen kellemetlen a helyzet. Pláne így, hogy egy 'börtönviselt' zenészt kelljen eladniuk és megvenniük" – mesélte a Borsnak Lajcsi.

Galambos Lajos 125 napot töltött előzetes letartóztatásban, mert a feltételezések szerint mocsai birtokán és az érdekeltségébe tartozó Boglárka Apartmanparkban a közszolgáltatásokat a mérőórákat megkerülve használta, az ellenőröket pedig megvesztegette, hogy ne jelentsék a szabálytalanságot. 

A zenészt és feleségét szeptember 24-én vitték el otthonukból a rendőrök. Az asszonyt, tekintettel a három gyerekre, már korábban kiengedték. Galambos azonban csak január 24-án szabadult. A bent töltött idő nemcsak érzelmileg, hanem anyagilag is súlyosan érintette.

"Csak a fellépti díjakból egy 6-7 milliós veszteségem származott, egy jelen­tős része a keresetemnek. Van­nak más vállalkozásaim is, de én igazából zenész vagyok, áramtolvaj meg biztos nem. A károm mindent egybevetve több tízmillió is lehet."

Említ egy olyan vállalkozást is, amely még csak felfutóban van, és amely személyes jelenléte hiányában az elmúlt hónapokban vesztegelt: "A halgazdaságom kísérleti szakaszban van, amit én irányítottam mindig. Most nem volt, aki pótoljon, felmérni is nehéz lenne egyelőre, mekkora veszteséget okoztak ezek a hó­napok. A mérleg nagyon mínuszos egyelőre. De sírni és panaszkodni nem fogok" – jelentette ki Lajcsi.

Felbecsülhetetlennek nevezte ugyanakkor az őt ért veszteségeket, amiért hónapokig nem láthatta a gyermekeit és feleségét. Nemcsak a saját családját érintette a zenész elzárása, hanem másokét is, állítja Lajcsi.

"Négy-öt családnak is megél­he­tést adtam a zenéléssel, őket ez súlyosan érintette."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.