galéria megtekintése

Vasárnapi húsleves várja a szabaduló Lajcsit

5 komment


Pap Nikoletta
NOL

A Budaörsi Járásbíróság pénteken fél háromkor elrendelte Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatásának megszüntetését. A vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenész vasárnap reggel nyolc órakor hagyhatja el a székesfehérvári büntetés-végrehajtó intézetet. Ügyvédje lapunknak nyilatkozva azt mondta, jelentős fordulata ez az ügynek.

Lagzi Lajcsi feleségével, 2013-ban
Lagzi Lajcsi feleségével, 2013-ban
Mediaworks

Érzelmi hullámhegyeket és hullámvölgyeket járt meg pénteken a szabadulásában reménykedő Lagzi Lajcsi, aki szeptember 24-e óta előzetes letartóztatásban volt. Mint dr. Frölich Krisztián, Galambos védőügyvédje lapunknak elmondta, péntek reggel született meg a másodfokú döntés a karácsonyi szabadlábra helyezési kérelem elutasításáról, majd délután fél háromkor megérkezett a szabadlábra helyezést elrendelő határozat.

– Reggel volt a nagy bizakodás, utána gyors hangulatromlás, majd jött a mindent megváltoztató határozat – mondta Frölich Krisztián hozzátéve, különösen nagy az öröm, mert ez jelentős fordulat az ügyben.

 

Kérdésünkre az ügyvéd kifejtette, hogy a szabadlábra helyezésnek nincsenek feltételei, nem rendeltek el lakhelyelhagyási tilalmat sem, védence szabadlábon védekezhet.

Az határozat indoklásaként a Budapest Környéki Törvényszék közleményében azt írta, az előzetes letartóztatás általános oka továbbra is fennáll, de a nyomozás jelenlegi stádiumában a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye relevanciáját veszítette, így nem indokolt a kényszerintézkedés fenntartása.

Arról, hogy milyen tervei vannak Galambos Lajosnak a szabadulása napjára, az ügyvéd elárulta: Lajcsi azonnal hazaindul majd, hogy elfogyaszthasson egy vasárnapi húslevest a családjával.  

Galambos Lajos a letartóztatásakor
Galambos Lajos a letartóztatásakor
Mihádák Zoltán / Népszabadság

Ahogy azt korábban megírtuk, Galambos Lajos ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást vesztegetés és lopás bűntette miatt. A zenész a gyanú szerint mocsai birtokán, illetve a személyéhez köthető tatai Boglárka Apartmanparkban éveken át lopta a közműszolgáltatásokat, az óraleolvasókat pedig lefizette. Az ügyben gyanúsított Cs. Csaba is, a Galambosék tatai apartmanját üzemeltető cég vezetője, akit a zenésszel és annak feleségével együtt helyezték előzetes letartóztatásba. Cs. Csaba szintén vasárnap szabadul, Galambos nejét pedig már október elején szabadlábra helyezték, mivel esetében nem merült fel olyan bűncselekmény gyanúja, mely indokolná a szabadságvesztést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.