Szerbiába szökhet a török diáklány gyilkosa

Sanel M. február 4-én szabadulhat a fiatalkorúak börtönéből. A 18 éves szerb származású fiú tavaly novemberben megvert egy németországi török diáklányt, aki megzavarta, miközben lányokkal erőszakoskodott egy offenbachi gyorsétterem mosdójában. Áldozata, a 23 éves Tugce Albayrak a bántalmazás után kómába esett és meghalt, a rendőrség pedig most attól tart, hogy Sanel M. Szerbiába szökik az igazságszolgáltatás elől – írja a német sajtó.

A november óta előzetes letartóztatásban lévő, gyilkossággal gyanúsított Sanel M. ügyvédei február 4-ére a vizsgálati fogság megszüntetését kérték. A habeas corpus jogelve szerint ugyanis a német igazságszolgáltatási rendszerben még fiatalkorúnak számító gyanúsítottat túl hosszú ideje tartják előzetesben. A fiúnak így jó esélye van arra, hogy szabadlábon védekezhet februártól, ám a rendőrség szökéstől tart.

Sanel M., bár Németországban született, nem tartotta magát sem németnek, sem szerbnek. A sajtó a fiú iskolatársaitól úgy tudja, Sanel szandzsákinak vallotta magát, és erre nagyon büszke volt. Szandzsák egy megosztott régió Szerbia és Montenegró között, rendkívül elszegényedett lakossága túlnyomórészt bosnyák nemzetiségű muszlim, erős török kötelékekkel. A Stern ugyanakkor emlékeztet rá, hogy bár a fiú és barátai muszlimnak vallják magukat, rendszeresen fogyasztottak alkoholt és drogokat. Sanel egyébként nemhogy a Szandzsákban, Szerbiában sem járt soha.

A klikk, melyhez Sanel tartozott, éjszakánként gyorséttermekben, vízipipa-bárokban és benzinkutaknál lógott, gyakran fenyegették a járókelőket is. A fiú futballista szeretett volna lenni, ám iskolai kötelességei elmulasztása miatt kicsapták. A beilleszkedni képtelen, jövőképpel nem rendelkező Sanel 16 évesen követte el első bűncselekményét, a munkahelyéről akart lopni. Később súlyos testi sértés miatt töltött el egy hetet a fiatalkorúak börtönében, de viselkedése ennek hatására nem javult.

A hatóságok most attól félnek, hogy ha a fiú szabadlábra kerül, szüleivel együtt Szerbiába menekülhet az igazságszolgáltatás elől, s bár az ország kiadhatja a körözött személyt, joga van visszautasítani a német kérést Sanel kora miatt.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a 22 éves török származású Tugce Albayrakot november 15-én késő este bántalmazták egy offenbachi gyorsétterem parkolójában, vagy két tucat ember szeme láttára. A lány súlyos koponyasérülést szenvedett, melynek következtében kómába esett, majd 28-án, az agyhalál beállta után a kórházban szülei kérésére lekapcsolták az életben tartó gépekről. Tugce épp aznap töltötte be a 23. életévét. December 3-án temették el Bad Soden-Salmünsterben. A muszlim szertartáson megjelent Hessen tartomány miniszterelnöke, Volker Bouffier (CDU) és a berlini török nagykövet, Hüseyin Avni Karslioglu is.

A gyilkossággal a 18 éves szerb származású Sanel M.-et gyanúsították meg, akit a bűncselekmény után hamar őrizetbe vettek. A fiú tettét bizonyítja az a sajtóba kiszivárogtatott felvétel, melyen látható, ahogy az őrjöngő fiatalember megvárja, majd megtámadja a lányt a parkolóban. A biztonsági kamera által rögzített jelenetben nem látni egész pontosan, hogy mi történt.

Az eset előzménye az volt, hogy a fiú társaival együtt két erősen ittas lánnyal erőszakoskodott a gyorsétterem mosdójában. A segélykiáltásokra Tugce Albayrak bement a vécébe és elzavarta a fiúkat, akik kirohantak az épületből, de nem mentek messzire, a parkolóban megvárták a lányt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.