Rekordot döntött a Star Wars

Két nap alatt 42 235 jegyet vásároltak hazánkban az új Csillagok háborúja filmre, és ez a szám folyamatosan növekszik. Az Ébredő erő ezzel olyan rekordot állított be, melyet nehéz lesz túlszárnyalni - írja közleményében a Fórum Hungary, a film magyar forgalmazója.

Az amerikai IMAX keddi tájékoztatása szerint 6,5 millió dollár (1,8 milliárd forint) értékben fogytak a jegyek hétfőn, az elővétel első napján. A mozilánc összehasonlításként közölte, hogy az ugyancsak nagy várakozás övezte A sötét lovag, a Bosszúállók és Az éhezők viadala: Futótűz című produkciókra annak idején elővételben körülbelül egymillió dollárért keltek el a jegyek - írja a Cinematrix.

A december 18-án mozikba kerülő filmre az első eladási napon annyian próbáltak jegyet váltani, hogy a Cinema City szerverei összeomlottak.

Idén a Lucasfilm és a Disney együtt kalauzolják a nézőket egy messzi-messzi galaxisba. A Star Wars hetedik részét akkora rajongói őrület veszi körül, hogy a kedden bemutatott előzetesét már majdnem 30 millióan látták.

Mindeközben a Twitter közösségi oldalon rasszista "rajongók" a kultikus sci-fi legújabb részének bojkottjára szólítanak fel. A "Bojkottáljuk a Star Wars 7-et" csoport szerint fehérellenes propaganda, hogy J.J. Abrams, a film rendezője a színes bőrű John Boyegára osztotta a rohamosztagosból jedivé váló Finn szerepét. A Csillagok háborújában is korábban is megjelentek színes bőrű karakterek. A klón rohamosztagosok mintaegyedét, Jango Fettet is egy maori származású színész, Temuera Morrison játssza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.