Rasszista trollok kezdték ki a Star Wars 7-et

Bojkottálná a Csillagok háborúja legújabb részét egy Twitter-csoport, akik szerint a színes bőrű John Boyega szerepeltetése a filmben provokáció.

A Csillagok Háborúja - Az ébredő erő legújabb előzetesét kedden mutatták be. A filmet két hónap múlva, december 18-án láthatják a nézők, de a rajongók már hisztérikusan várják a Star Wars opusz legújabb részét. A jegyelővételi rendszerek a Cinema City szervereire is nagy terhelést róttak, de világszerte is hasonló problémákat lehetett tapasztalni.

Vannak azonban olyanok is, akiknek nem tetszik a film minden részlete. A Twitteren már létrejött a "Bojkottáljuk a Star Wars 7-et" nevű csoport, amely legfőképpen a színes bőrű John Boyega szerepeltetését kritizálja.

Mashable szerint többen tesznek rasszista megjegyzéseket, és nem értik, miért egy fekete férfi játszik rohamosztagost. Szerintük azzal, hogy J.J. Abrams, a film rendezője egy fekete színészre osztotta a rohamosztagosból jedivé váló Finn szerepét, nem más, mint fehérellenes propaganda. Az már csak hab a tortán náluk, hogy Boyega ugyanazt a kék színű fénykardot tartja a kezében, ami előtte Anakin Skywalkernél, Obi van Kenobinál és Luke Skywalkernél volt.

Ennek kapcsán fontos megemlíteni, hogy a rasszista támadások nem feltétlenül helytállóak, mivel a klón rohamosztagosok mintaegyedét, Jango Fettet sem fehér színész játszotta. A szerep megformálója az új-zélandi Temuera Morrison, maori származású színész. De korábban a színes bőrű Samuel L. Jackson formálta meg Mace Windu karakterét is a Star Warsban. Így nem Boyega lesz az első fekete bőrű szereplő a Csillagok háborújában.

Jango Fett sisakja sem fehér arcot rejtett
Jango Fett sisak nélkül

A lap úgy véli, a Twitter-csoport bojkottra hívása nem más, mint rasszista trollok támadása.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.