Receptek szőlőszezonra

Finomság rétesimádóknak, az őszi ízek jegyében.

Elkészítés: Hozzávalók három rétesrúdhoz
Kikeverjük a tejfölt az olvasztott vajjal.

A folyó vízben alaposan átmosott fürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk.

Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítünk, vékonyan megkenjük vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva.

Meghintjük 4 ek darált dióval és evőkanálnyi cukorral. Hosszanti irányban feltekerjük és olajjal kikent sütőlapra helyezzük. A tetejét megkenjük a tejföllel.

Ugyanígy járunk el a maradék nyolc réteslap (2 rétes) esetében.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

75 dkg szőlő (fehér és kék vegyesen)
12 ek darált dió
3 ek kristálycukor
1 dl zsíros tejföl
3 ek vaj, megolvasztva
12 db konyhakész réteslap

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Szőlőpite
Sertésfonat vincellér módra
Szőlős túrógombóc
www.nosalty.hu
Szőlőpite Sertésfonat vincellér módra Szőlős túrógombóc További receptek >>

 

Szőlős rétes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.