Receptek szőlőszezonra
Finomság rétesimádóknak, az őszi ízek jegyében.
Elkészítés: | Hozzávalók három rétesrúdhoz |
|
Kikeverjük a tejfölt az olvasztott vajjal. A folyó vízben alaposan átmosott fürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk. Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítünk, vékonyan megkenjük vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva. Meghintjük 4 ek darált dióval és evőkanálnyi cukorral. Hosszanti irányban feltekerjük és olajjal kikent sütőlapra helyezzük. A tetejét megkenjük a tejföllel. Ugyanígy járunk el a maradék nyolc réteslap (2 rétes) esetében. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. |
75 dkg szőlő (fehér és kék vegyesen) 12 ek darált dió 3 ek kristálycukor 1 dl zsíros tejföl 3 ek vaj, megolvasztva 12 db konyhakész réteslap |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Szőlőpite | Sertésfonat vincellér módra | Szőlős túrógombóc | További receptek >> |