Receptek szilvaszezonra

Avagy hogyan készítsünk szilvás gombócot villámtempóban, sietős napokon.

Elkészítés:   Hozzávalók négy fő részére:
Egy lábasban felforraljuk a vizet, és hozzáadjuk a vajat.

Amikor újra felforr, mérsékeljük a lángot és kisebb adagokban, fakanál segítségével hozzádolgozzuk a lisztet. Addig keverjük, míg egyenletes, sima tésztát kapunk.

A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Mikor langyos, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. (Ez eltart egy kis ideig- a fakanál hátuljával a legkönnyebb végezni a műveletet.)

Az így kapott tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2-3 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, és 24 egyenlő részre osztjuk.

A tésztadarabokat egyesével lisztes kézzel kilapogatjuk, beleteszünk egy fahéjas cukorba hempergetett fél szilvaszemet, és gombóccá formáljuk.

Eközben bő, sós vizet forralunk, ebben főzzük (több adagban) a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére.

A kész gombócokat lecsepegtetjük és a vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

12 kisebb szilva
10 dkg kristálycukor
1 tk őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj
tésztához
15 dkg liszt
2 egész tojás
5 dkg vaj
2,5 dl víz

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Kínai szilvaszósz
Szilvalekvár
Szilvás lepény
www.nosalty.hu
Kínai szilvaszósz Szilvalekvár Szilvás lepény További receptek >>

 

Gyors szilvásgombóc
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.