Receptek szilvaszezonra
Avagy hogyan készítsünk szilvás gombócot villámtempóban, sietős napokon.
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
Egy lábasban felforraljuk a vizet, és hozzáadjuk a vajat. Amikor újra felforr, mérsékeljük a lángot és kisebb adagokban, fakanál segítségével hozzádolgozzuk a lisztet. Addig keverjük, míg egyenletes, sima tésztát kapunk. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Mikor langyos, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. (Ez eltart egy kis ideig- a fakanál hátuljával a legkönnyebb végezni a műveletet.) Az így kapott tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2-3 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, és 24 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat egyesével lisztes kézzel kilapogatjuk, beleteszünk egy fahéjas cukorba hempergetett fél szilvaszemet, és gombóccá formáljuk. Eközben bő, sós vizet forralunk, ebben főzzük (több adagban) a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére. A kész gombócokat lecsepegtetjük és a vajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk. |
12 kisebb szilva 10 dkg kristálycukor 1 tk őrölt fahéj 10 dkg zsemlemorzsa 5 dkg vaj tésztához 15 dkg liszt 2 egész tojás 5 dkg vaj 2,5 dl víz |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Kínai szilvaszósz | Szilvalekvár | Szilvás lepény | További receptek >> |