Receptek sárgabarackszezonra: pite és hab

Süssünk kajszis lepényt nagyanyáink receptje alapján! A siker nem marad el, ígérjük!

Süssünk kajszis lepényt nagyanyáink receptje alapján! A siker nem marad el, ígérjük!

Elkészítés: Hozzávalók öt fő részére:
Némi meglangyosított tejbe morzsoljuk az élesztőt, és a cukorral felfuttatjuk.

A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást, a maradék cukrot is, és belereszeljük a citromhéjat is.

A maradék langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.

Langyos helyre téve, letakarva, duplájára kelesztjük.

A barackokat megfelezzük, magjukat kivesszük, helyükre őrölt fahéjat hintünk.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe simítjuk.

A felezett barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.

20 közepes szem sárgabarack
20 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
3 ek kristálycukor
1 egész tojás
3 dkg vaj
½ citrom reszelt héja
kb. 2 dl langyos tej
őrölt fahéj

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Barackhab
Baracklekvár
Kajszis pite
www.nosalty.hu
Barackhab Baracklekvár Kajszis pite További receptek >>

 

Barackos lepény
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.