Receptek sárgabarackszezonra: pite és hab
Süssünk kajszis lepényt nagyanyáink receptje alapján! A siker nem marad el, ígérjük!
Süssünk kajszis lepényt nagyanyáink receptje alapján! A siker nem marad el, ígérjük!
Elkészítés: | Hozzávalók öt fő részére: | |
Némi meglangyosított tejbe morzsoljuk az élesztőt, és a cukorral felfuttatjuk. A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást, a maradék cukrot is, és belereszeljük a citromhéjat is. A maradék langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Langyos helyre téve, letakarva, duplájára kelesztjük. A barackokat megfelezzük, magjukat kivesszük, helyükre őrölt fahéjat hintünk. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe simítjuk. A felezett barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük. |
20 közepes szem sárgabarack 20 dkg finomliszt 2 dkg friss élesztő 3 ek kristálycukor 1 egész tojás 3 dkg vaj ½ citrom reszelt héja kb. 2 dl langyos tej őrölt fahéj |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Barackhab | Baracklekvár | Kajszis pite | További receptek >> |