Receptek padlizsánszezonra
Olasz klasszikus, padlizsánszezonra. Aki még nem kóstolta volna, itt az ideje!
Olasz klasszikus, padlizsánszezonra. Aki még nem kóstolta volna, itt az ideje!
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
A padlizsánokat keresztben vékony (kb. 3 mm-es) karikákra szeleteljük. Jól besózzuk és szűrőbe téve hagyjuk egy órán át, hogy levet eresszen. Majd alaposan leöblítjük vízzel a padlizsánszeleteket, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és több adagban ropogósra sütjük a padlizsánkarikák mindkét felét. Egy hőálló tálat kivajazunk. Egy sor padlizsánt teszünk alulra, erre jön néhány kanál paradicsompüré, felcsíkozott bazsalikomlevél, durvára reszelt vagy tépkedett mozzarella és reszelt parmezán. Kezdjük elölről a rétegezést, egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejét sajttal zárjuk! 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. fél órán át sütjük. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük fogyasztás előtt. Rusztikus fehér kenyérrel kínáljuk. |
1 kg padlizsán só 6-7 ek liszt 400 ml paradicsompüré 40 dkg mozzarella 16 dkg parmezán sajt 10 bazsalikom levél 5 dkg vaj 1,5 dl olívaolaj |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Padlizsánkrém télire | Ratatouille | Padlizsán fűszeres szezámkéregben | További receptek >> |