Receptek padlizsánszezonra

Olasz klasszikus, padlizsánszezonra. Aki még nem kóstolta volna, itt az ideje!

Olasz klasszikus, padlizsánszezonra. Aki még nem kóstolta volna, itt az ideje!

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
A padlizsánokat keresztben vékony (kb. 3 mm-es) karikákra szeleteljük. Jól besózzuk és szűrőbe téve hagyjuk egy órán át, hogy levet eresszen. Majd alaposan leöblítjük vízzel a padlizsánszeleteket, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és lisztbe forgatjuk.

Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és több adagban ropogósra sütjük a padlizsánkarikák mindkét felét.

Egy hőálló tálat kivajazunk. Egy sor padlizsánt teszünk alulra, erre jön néhány kanál paradicsompüré, felcsíkozott bazsalikomlevél, durvára reszelt vagy tépkedett mozzarella és reszelt parmezán. Kezdjük elölről a rétegezést, egészen addig, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejét sajttal zárjuk!

180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. fél órán át sütjük. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük fogyasztás előtt.

Rusztikus fehér kenyérrel kínáljuk.

1 kg padlizsán

6-7 ek liszt
400 ml paradicsompüré
40 dkg mozzarella
16 dkg parmezán sajt
10 bazsalikom levél 5 dkg vaj
1,5 dl olívaolaj

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Padlizsánkrém télire
Ratatouille
Padlizsán fűszeres szezámkéregben
www.nosalty.hu
Padlizsánkrém télire Ratatouille Padlizsán fűszeres szezámkéregben További receptek >>

 

Parmiggiana
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.