Receptek meggyszezonra: tejespite és leves

A klasszikus tejespitét nyár közepén meggyel dobjuk fel!

Piroslanak a meggyszemek a fánkon, bolondítsuk meg a klasszikus tejespitét meggyel!

Elkészítés: Hozzávalók hat fő részére:
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük robotgéppel.

Hozzászitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Eldolgozzuk.

Citromhéjjal ízesítjük, majd a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát.

Addig keverjük a robotgéppel, míg teljesen sima nem lesz a tésztánk.

Egy piteformát (24 cm átmérőjűt) alaposan kivajazunk, cukorral megszórunk.

Belesimítjuk a masszát, és rászórjuk a meggyszemeket.

Egy nagyobb tepsit, amiben elfér a piteformánk, vízzel félig megtöltünk, beletesszük a formát és 170 fokos sütőben, kb. 12 perc alatt megsütjük a pitét.

25 dkg magozott meggy
3 egész tojás
1,5 dl tej 1/2 dl habtejszín
12 dkg finomliszt
4 dkg kristálycukor
2 tasak vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
csipetnyi só
a formához:
1ek vaj
2-3 ek
kristálycukor

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Meggyes lepény
Meggyleves
Meggymártás
www.nosalty.hu
Meggyes lepény Meggyleves Meggymártás További receptek >>

 

Meggyes tejespite
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.