Receptek meggyszezonra: tejespite és leves
A klasszikus tejespitét nyár közepén meggyel dobjuk fel!
Piroslanak a meggyszemek a fánkon, bolondítsuk meg a klasszikus tejespitét meggyel!
Elkészítés: | Hozzávalók hat fő részére: | |
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük robotgéppel. Hozzászitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Eldolgozzuk. Citromhéjjal ízesítjük, majd a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát. Addig keverjük a robotgéppel, míg teljesen sima nem lesz a tésztánk. Egy piteformát (24 cm átmérőjűt) alaposan kivajazunk, cukorral megszórunk. Belesimítjuk a masszát, és rászórjuk a meggyszemeket. Egy nagyobb tepsit, amiben elfér a piteformánk, vízzel félig megtöltünk, beletesszük a formát és 170 fokos sütőben, kb. 12 perc alatt megsütjük a pitét. |
25 dkg magozott meggy 3 egész tojás 1,5 dl tej 1/2 dl habtejszín 12 dkg finomliszt 4 dkg kristálycukor 2 tasak vaníliás cukor 1 citrom lereszelt héja csipetnyi só a formához: 1ek vaj 2-3 ek kristálycukor |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Meggyes lepény | Meggyleves | Meggymártás | További receptek >> |