Receptek cukkiniszezonra: cukkinivel töltött paprika
Könnyű, nyári töltött paprika változat, húsmentesen.
Könnyű, nyári töltött paprika változat, húsmentesen.
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
A hagymát és a cukkinit felkockázzuk. A hagyma felét kevés olajon a cukkinivel együtt puhára pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, magjukat kikotorjuk. Amikor a cukkini megpuhult, elzárjuk alatta a lángot, villával kissé összetörjük és annyi kukoricadarát adunk hozzá, amennyi majd a levét beissza. Állni hagyjuk, hogy a dara megdagadhasson. Majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk-borsozzuk, jól összekeverjük, és a kicsumázott paprikákba töltjük. Egy lábasba olajat öntünk, elterítjük a maradék hagymakockát és a paradicsomhús felét. Ráfektetjük a megtöltött paprikákat, ráterítjük a paradicsomhús másik felét, rámorzsolunk egy leveskockát, a zellerzöldet ráterítjük, és lefedve puhára főzzük. A paprikákat kiemeljük a lábasból, hogy a visszamaradt mártást jól összeforralhassuk. (Akit zavarna, hogy darabos, turmixolja!) |
8 db paprika 1 cukkini 4 fej hagyma 2 tojás kb. 6 dkg kukoricadara 1 kg paradicsom 3 szál zellerzöld só frissen őrölt bors olaj 1 erőleveskocka |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Cukkinifelfújt | Cukkinis-paradicsomos tészta | Cukkinivel sült krumpli | További receptek >> |