Receptek cukkiniszezonra: cukkinivel töltött paprika

Könnyű, nyári töltött paprika változat, húsmentesen.

Könnyű, nyári töltött paprika változat, húsmentesen.

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
A hagymát és a cukkinit felkockázzuk.

A hagyma felét kevés olajon a cukkinivel együtt puhára pároljuk.

A paradicsomokat meghámozzuk, magjukat kikotorjuk.

Amikor a cukkini megpuhult, elzárjuk alatta a lángot, villával kissé összetörjük és annyi kukoricadarát adunk hozzá, amennyi majd a levét beissza. Állni hagyjuk, hogy a dara megdagadhasson.

Majd hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk-borsozzuk, jól összekeverjük, és a kicsumázott paprikákba töltjük.

Egy lábasba olajat öntünk, elterítjük a maradék hagymakockát és a paradicsomhús felét.

Ráfektetjük a megtöltött paprikákat, ráterítjük a paradicsomhús másik felét, rámorzsolunk egy leveskockát, a zellerzöldet ráterítjük, és lefedve puhára főzzük.

A paprikákat kiemeljük a lábasból, hogy a visszamaradt mártást jól összeforralhassuk. (Akit zavarna, hogy darabos, turmixolja!)

8 db paprika
1 cukkini
4 fej hagyma 2 tojás
kb. 6 dkg kukoricadara
1 kg paradicsom
3 szál zellerzöld

frissen őrölt bors
olaj
1 erőleveskocka

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Cukkinifelfújt
Cukkinis-paradicsomos tészta
Cukkinivel sült krumpli
www.nosalty.hu
Cukkinifelfújt Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinivel sült krumpli További receptek >>

 

Cukkinivel töltött paprika
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.