Pistorius primadonnaként viselkedik a börtönben

Versenyt futnak az idővel Oscar Pistorius védői a börtönből kiszabadulásáért az ítélet szigorításáért dolgozó ügyészekkel. Közben a dél-afrikai sportoló különleges igényeivel árasztotta el a börtönt.

Pistorius napjai nagy részét magánzárkában tölti, ami engedménynek számít, mivel a cellák túlzsúfoltak, ötvennél is több fogvatartott él egyetlen, feleannyi emberre tervezett helyiségben. A híres rabokat egyébként is hamarabb megtalálják a benti bandák – tájékoztatott a Daily Mail.

A sportolónak külön fürdőszobát építettek a cellájában, és kicserélték az ágyát, mert panaszkodott, hogy kényelmetlen. Ezenkívül engedélyt kapott, hogy maga készítse el az ételét, mert nagyon félt attól, hogy megmérgezik. Pistorius korábban is tartott attól, hogy az életére törnek. Egy erődítményhez hasonló lakóparkban élt, és kedvtelésből lőfegyvereket gyűjtött. 

Részben emiatt került börtönbe. 2013 Valentin-napján betörőnek vélte a fürdőszobában tartózkodó barátnőjét, Reeva Steenkampet, és az ajtón keresztül több lövést leadott rá. A modellként is dolgozó joghallgató lány azonnal meghalt. 

A héten előbb az olimpiai bajnok futó házi őrizetbe helyezését, majd a döntés visszavonását jelentették be. Pistoriust tavaly októberben gondatlanságból elkövetett emberölésért öt évre ítélték. Hétfőn arról szóltak a hírek, hogy mindössze tíz hónappal az ítélethirdetés után, augusztus 21-én feltételesen szabadlábra helyezik, élve a dél-afrikai törvények nyújtotta lehetőséggel, hogy a büntetés hatodának letöltése után kérvényezze a feltételes szabadlábra helyezését. Szerdán visszavonták az engedélyt.

A szabadulást különösen rosszul időzítették. Dél-Afrikában augusztus a nők hónapja, amivel az országban különösen nagy gondot okozó, nők ellen elkövetett erőszakos cselekményekre, a családon belüli erőszakra hívják fel a figyelmet. Az eredeti dátum pedig mindössze két nappal Reeva Steenkamp 32. születésnapja előttre esett volna.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.