Ösztöndíjat kapott a fiú, akire rendőrt hívott a tanára

Katarba költözik családjával Ahmed Mohamed, miután ösztöndíjat kapott a fiatal kutatóknak indított programban. A texasi tizenéves szeptemberben azzal vált híressé, hogy egy általa készített órát vitt be iskolájába, amit egyik tanára bombának hitt, és értesítette a rendőrséget.
Mohamedet az őrszobára kísérték, ahol kihallgatták, majd szabadon engedték. Iskolája három napra felfüggesztette.

A szudáni származású muszlim fiú nagy hírnévre tett szert. Még Barack Obama is meghívta magához a Fehér Házba egy közös csillagászati rendezvényre a NASA űrhajósaival és más fiatalokkal. A találkozóra hétfőn került sor. A tizennégy éves fiatal megtisztelőnek nevezte, hogy találkozhatott az amerikai elnökkel - számol be a BBC.

Mohamed apja korábban azt mondta, fiát csak azért vádolták meg, mert muszlim, az Irving MacArthur Gimnázium viszont megvédte az iskola angoltanárát, aki jelentette a fura eszközt a hatóságoknál. Az eset után a fiú otthagyta iskoláját, és több helyről is ösztöndíjat kapott. 

Mohamed végül úgy döntött, Katarban tanul tovább. „Katar nagyon király hely volt. Imádtam Dohát, mert annyira modern” - mondta új lakóhelyéről a fiú, aki úgy gondolja, sokat tanulhat majd oktatóitól. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.