Összefirkálták az oroszlángyilkos garázsát

Ismeretlenek festékszóróval az oroszlángyilkos szót írták fel annak az amerikai fogorvosnak a floridai nyaralójára, aki nemrégiben világszerte állatbarátok ellenségé vált azáltal, hogy vitatott körülmények megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt – közölték szerdán amerikai híroldalak.

A feliratot a Walter Palmer fogorvos 2013-ban 1,1 millió dollárért megvásárolt Marco Island-i házának garázsajtajára festették fel. A rongálást kedden fedezték fel. Az ügyben a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

A Global Investigative Group elnevezésű, ingatlanok védelmére szakosodott magáncég vezetője szerint az elkövetők emellett pácolt sertéskörmöt szórtak szét Palmer garázsfeljáróján. Ezt az értesülést hivatalosan nem erősítették meg.

Az 55 éves Palmer a közösségi médián keresztül több fenyegetést kapott. A minneapolisi külvárosi rendelője előtt tüntetéseket tartottak. A vadász sajnálkozását fejezte ki Cecil elejtése miatt, ugyanakkor az állította, hogy a zimbabwei oroszlánvadászata törvényes volt.

A fogorvos floridai nyaralójában jelenleg senki sem lakik. Az épületet biztonsági kamerákkal szerelték fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.