Orosz ízek: Sztroganoff bélszín
Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!
Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!
Elkészítés: | Hozzávalók hat fő részére: | |
Megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra vágjuk; a bélszínt pedig kb. 7x2 cm-es csíkokra; a hagymát vékonyan szeleteljük; a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben az olívaolajon és a vaj felén a hagymát néhány perc alatt dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Sózzuk-borsozzuk. A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe. A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a húst és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. (Belül szép rózsaszín maradjon a hús!) A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd összekeverjük a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk. Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben TILOS sózni!) |
1 kg bélszín 40 dkg vargánya gomba 1 ek olívaolaj 5 dkg vaj 1,5 dl tejszín 2 fej vöröshagyma petrezselyemzöld só bors |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Orosz hússaláta | Lazacos blini | Orosz borscs | További receptek >> |