Orosz ízek: Sztroganoff bélszín

Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!

Kipróbálása bélszín-rajongóknak kötelező!

Elkészítés: Hozzávalók hat fő részére:
Megtisztítjuk a gombát, majd kis kockákra vágjuk; a bélszínt pedig kb. 7x2 cm-es csíkokra; a hagymát vékonyan szeleteljük; a petrezselymet finomra vágjuk.

Serpenyőben az olívaolajon és a vaj felén a hagymát néhány perc alatt dinszteljük.

Hozzáadjuk a gombát és pár percig sütjük, amíg kissé megpuhul. Sózzuk-borsozzuk. A gombát a hagymával együtt, szűrőlapát segítségével kiszedjük a serpenyőből egy másik edénybe.

A már jól felhevült serpenyőbe beledobjuk a vaj másik felét és addig melegítjük, amíg kissé habos lesz. Beletesszük a húst és magas hőfokon 3-4 perc alatt minden oldalát barnára sütjük. (Belül szép rózsaszín maradjon a hús!)

A hagymát és a gombát visszatesszük a serpenyőbe, majd összekeverjük a hússal. Megszórjuk a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt és további egy percig pároljuk.

Tálalás előtt sóval, borssal ízesítjük. (A húst sütés közben TILOS sózni!)

1 kg bélszín
40 dkg vargánya gomba
1 ek olívaolaj
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
2 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld

bors

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Orosz hússaláta
Lazacos blini
Orosz borscs
www.nosalty.hu
Orosz hússaláta Lazacos blini Orosz borscs További receptek >>

 

Sztroganoff bélszín
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.