Meghökkentő módon húzott hasznot a hóviharból

Egy brooklyni férfi a hátsó udvarában épített jégkunyhót, amit rögtön ki is adna.

A Jonas nevű hóvihar a hétvégén csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére. New Yorkban 68 centiméter hó esett, ezzel ez volt az ország történetének második legnagyobb hóvihara 1869 óta. Az egyeseknek csak lapátolnivalót jelentő csapadék néhány helyi vállalkozónak azonban megmozgatta a fantáziáját. 

Egy brooklyni férfi, Patrick Horton a saját hátsó udvarában épített iglut a hóból, amelyet aztán meghirdetett az Airbnb-n. A két személy számára alkalmas szállásért éjszakánként 200 dollárt (közel 58000 forintot) kér az építő – írja a Daily Mail.

A hirdetés elsősorban a természetes alapanyagokat és a kézműves jelleget emelte ki. „Kézzel készített kizárólag természetes anyagok felhasználásával. Életre szóló élményt kínálunk ebben a sikkes, dómszerű kalyibában önnek és kedvesének” – állítja a hirdetés.

Sajnálatos módon a szállásközvetítéssel foglalkozó portál azóta eltávolította a hirdetést. Az Esquire magazin annak is utánajárt, hogy miért. 

Az Airbnb rendelkezik egy speciális követelményrendszerrel az iglukra, aminek az építmény nem felelt meg, így az oldal illetékesei eltávolították a hirdetést, amiről Hortont is értesítették.

Patrick Horton és lakótársai hat teljes órán át építették szombaton és vasárnap a körülbelül egy méter magas jégkunyhót, amiben elfért volna egy franciaágy. Vasárnap tették fel a hirdetést az Airbnb-re, amire öt érdeklődő e-mail érkezett is.

„Megegyeztünk benne, hogy hagyjuk, hogy az emberek az igluban aludjanak, és ezért fizessenek is, ha egyszer vannak olyan hülyék, hogy pénzt adnak azért, hogy egy óriási jégkockában éjszakázzanak” – írta a magazin megkeresésére Horton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.