Emberéleteket követelt az óriási hóvihar

Péntek óta 19 ember vesztette életét a keleti partot érintő, Jónásnak nevezett hóvihar miatt. Tizenegy államban szükségállapotot hirdettek, van, ahol több mint egy méter hó esett.

New Yorkban szombat este felfüggesztették a közlekedést, lezárták a hidakat. Elsősorban csak a hó eltakarításában és a mentésben részt vevő járművek mehetnek az utakra, azok, akik pedig nem ilyen célból ülnek autóba, a letartóztatásukat kockáztatják – írja a BBC.

Az Egyesült Államok legnépesebb városában legalább öten, Baltimore-ban pedig egy ember vesztette életét hólapátolás közben. Észak-Karolinában lelőttek egy férfit, aki egy hóban rekedt sofőrnek próbált segíteni, Ohio államban pedig egy szánkózó tinédzsert gázolt el egy teherautó. Az eddigi információk alapján már 19 ember halálát okozta a Jónás névre keresztelt hóvihar, amelyet a közösségi médiában Snowmageddonként és Snowzillaként emlegetnek.

Volt, aki így közlekedett Brooklynban
Volt, aki így közlekedett Brooklynban
Brendan McDermid / Reuters

Kétszázezer ember maradt áram nélkül, és összesen 85 millió ember életére van hatással a havazás, amelyet sokan így is örömmel fogadnak. Rengetegen mentek ki a Times Sqare-re hógolyózni, volt, aki Manhattan közepén snowboardozott, mások síléccel közlekedtek Washingtonban.

A fővárosi Smithsonian Nemzeti Állatkertben élő óriáspanda, Tian Tian is örült a hónak, azonban aki utazást tervezett a hétvégére, annak kellemetlenségekkel kellett számolnia.

A fővárosban működő Reagan Washington Nemzetközi Repülőtér és a Dulles Nemzetközi Repülőtér vasárnap is zárva lesznek, New Yorkban azonban néhány légitársaság már fontolgatja, hogy ismét elindítja járatait. Péntek óta eddig összesen több mint 8500 járatot töröltek a vihar által sújtott területen a FlightAware.com adatai szerint - írja a CNN.

 

Rögtönzött hócsata a Times Square-en
Rögtönzött hócsata a Times Square-en
Carlo Allegri / Reuters

Míg a legtöbb helyen a hó, addig New Jersey-ben az áradások okoznak komoly gondokat. Kentuckyban és Pennsylvaniában sokan fél napra beszorultak az autójukba a kialakult gigadugók miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.