Nemzetbiztonsági ügy lett a Sony elleni támadás

Nemzetbiztonsági ügynek nevezte a Fehér Ház a Sony Pictures elleni hackertámadást, és megfelelő választ ígért.

Josh Earnest fehér házi szóvivő nem erősítette meg, hogy a filmvállalat elleni novemberi hackertámadás miatt Észak-Korea lenne a felelős, azt azonban elmondta, hogy erőteljes válaszra számíthatnak a hackerek – írja a BBC.

A CNN információi szerint a támadók megszerezték az egyik Sonynál dolgozó rendszer-adminisztrátor személyes adatait, ennek segítségével fértek hozzá a kényes információkhoz. A három héttel ezelőtti támadás vizsgálata összefüggésbe hozta az elkövetőket Észak-Koreával, ám részleteket egyelőre nem közöltek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, novemberben a Guardians of Peace, azaz A béke őrzői támadást intéztek a Sony Pictures ellen. December elején több, még be nem mutatott filmet, aztán a Sony online levelezéseit, a vállalat munkatársainak társadalombiztosítási számait és fizetési adatait is közzétették a támadók.

A héten pedig a hackerek terrortámadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a Sony Pictures új filmjét.  A mozihálózatok elleni fenyegetések miatt a filmstúdió úgy döntött, nem mutatja be a kommunista rezsim által kifogásolt új vígjátékot, Az interjút. A döntéssel sokan nem értettek egyet, több híresség is kifejezte nemtetszését.

Az Amerika Kommandó: Világrendőrség című filmet is levették a műsorról

Az egyik texasi mozi Az interjú című film helyett a 2004-es  Amerika Kommandó: Világrendőrség című filmet tűzte volna műsorra, melyben a volt észak-koreai államfő, Kim Dzsong Il is szerepel. A Paramount Pictures azonban lefújta a vetítést, és két másik mozinak is megtiltotta, hogy játsszák a filmet – írja a CNN. A filmvállalat szóvivője egyelőre nem közölte, mi áll a döntés hátterében.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.