Győztek a hackerek: nem kerül a mozikba a Kim Dzsong Un-film

A Sony Pictures úgy döntött, nem mutatják be december 25-én Seth Rogen új filmjét, Az interjút.

Miután az elmúlt napokban több nagyobb mozilánc is jelezte, hogy nem tűzik műsorra a filmet, a Sony Pictures úgy döntött, egyelőre nem mutatják be Seth Rogen új filmjét, melyben két amerikai újságíró - akiket Rogen és James Franco alakít - megbízást kap a CIA-tól, hogy öljék meg az észak-koreai vezetőt, Kim Dzsong Unt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Sony Pictures elleni hackertámadást magára vállaló csoport, a Guardians of Peace, azaz A béke őrzői terrortámadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a Sony Pictures új filmjét.

„Teljes mértékben megértjük partnereink döntését, és persze egyetértünk, hogy a dolgozóik és vendégeik testi épsége a legfontosabb” - írja a filmvállalat közleményében.

A sztároknak nem tetszik a Sony döntése

Ben Stiller szerint a szólásszabadságot veszélyeztetni a cég döntése, Rob Lowe pedig úgy gondolja, hogy győztek a Sony elleni támadásért felelős hackerek. Steve Carell amerikai színész a kreatív önkifejezés szomorú napjának nevezte a mait, Jimmy Kimmel humorista pedig „amerikaiatlan, gyáva tettnek nevezte, amely megerősíti és érvényesíti a terrorista merényleteket”.

Judd Apatow producer szerint a Sony épp az ellenkező hatást érte el a lépéssel, és Az interjú című filmet legálisan vagy sem, de többen fogják megnézni a világon, mint bármi mást korábban.

Észak-Korea áll a hackertámadás mögött

Az észak-koreai kommunista rezsim által támogatott hackerek törték fel a stúdió rendszerét, és hoztak nyilvánosságra bizalmas dokumentumokat - jelentette amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a CNN. Részleteket egyelőre nem közöltek a nyomozással kapcsolatban.


 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.