Nem csak egy nő megerőszakolásával vádolták meg Kisséket

Nem csak a Zsuzsanna nevű lány megerőszakolásával vádolták meg annak idején Kiss László lemondott úszószövetségi kapitányt és két társát. Az ítélet leiratában említést tesznek egy másik vádról is, amelyet bizonyítottság hiányában ejtettek – tudta meg a Blikk.

Kiss László múlt hét kedden mondott le posztjáról, azután, hogy a Privátkopó nevű bűnügyi magazin előásta és nyilvánosságra hozta büntetett előéletének bizonyítékait. Kisst 1962. február 17-én börtönbüntetésre ítélték két társával együtt, amiért egy 18 éves lányt csoportosan megerőszakoltak.

A volt szövetségi kapitány lapunkban először azt mondta, megbűnhődte az akkori bűnét és nem kívánt magyarázkodni. Két nappal későbbi lemondásakor viszont már azt írta közleményében, hogy az ítéletben foglalt cselekményt soha, semmilyen körülmények között nem követte el.

A Blikk pénteki számában idézik az ítélet leiratának néhány eddig nem közölt sorát, melynek tanúsága szerint a fiatalembereket 1962-ben nem egy, hanem kétrendbeli nemi erőszakkal vádolták meg. A másik ügyben a bíróság bizonyítottság hiányában ejtette a vádat.

– Megerősíthetem, ismerve a korszak erőszakos nemi közösüléses büntetőügyeit, hogy valóban volt egy hasonló ügy – közölte a bulvár lappal Tóth Eszter Zsófia történész. A felmentéssel zárult esetben is büntetést kért az ügyészség, ám mivel a tárgyalások során az áldozat egymásnak ellentmondó vallomást tett, ez esetben nem ítélte el a vádlottakat a bíróság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.