Mexikói ízek: csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.

Elkészítés: Hozzávalók négy fő részére:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk.

Finom lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, a salátaleveleket pedig apró darabokra tépkedjük.

A sütőt előmelegítjük 125 ºC-ra, mert majd míg a húst pirítjuk, a Taco shell-eket a sütőben átmelegítjük.

Egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemell-kockákat és néhány perc alatt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a kukoricát és a babot is.

A taco shell-eket megtöltjük a pirított csirkehússal. Tejföllel, Tabasco szósszal, reszelt sajttal, guacamole-val és salátával kínáljuk.

A dresszinghez az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül az olajjal.

40 dkg csirkemellfilé
8 db Taco shell
1 Taco fűszerkeverék
4 ek olívaolaj
15 dkg konzerv kukorica
15 dkg konzerv fekete egész bab
175 g tejföl
15 dkg félkemény sajt
½ fej jégsaláta
Tabasco szósz

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Igazi chili con carne
Guacamole
Paradicsomos salsa
www.nosalty.hu
Igazi chili con carne Guacamole Paradicsomos salsa További receptek >>

 

csirkés-taco
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.