Mexikói ízek: csirkés taco
Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.
Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik.
Elkészítés: | Hozzávalók négy fő részére: | |
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, félretesszük, 10 percig állni hagyjuk. Finom lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, a salátaleveleket pedig apró darabokra tépkedjük. A sütőt előmelegítjük 125 ºC-ra, mert majd míg a húst pirítjuk, a Taco shell-eket a sütőben átmelegítjük. Egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük a fűszeres-olajos csirkemell-kockákat és néhány perc alatt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a kukoricát és a babot is. A taco shell-eket megtöltjük a pirított csirkehússal. Tejföllel, Tabasco szósszal, reszelt sajttal, guacamole-val és salátával kínáljuk. A dresszinghez az összetevőket addig keverjük, míg mindegyik elvegyül az olajjal. |
40 dkg csirkemellfilé 8 db Taco shell 1 Taco fűszerkeverék 4 ek olívaolaj 15 dkg konzerv kukorica 15 dkg konzerv fekete egész bab 175 g tejföl 15 dkg félkemény sajt ½ fej jégsaláta Tabasco szósz |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Igazi chili con carne | Guacamole | Paradicsomos salsa | További receptek >> |