Fordulat: szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoznak a Balaton Soundon történtek miatt

A rendőrség korábban azt mondta, nem merült fel a szexuális erőszak az esettel kapcsolatban. Azóta azonban, úgy tűnik, újabb részletekre derült fény.    

A korábbiakkal ellentétben nem hat, hanem hét lány ment be az öltözőbe, a DVBBS kanadai duót bilincsben vitték vissza Ferihegyről a siófoki kapitányságra, a helyszínen pedig egy használt óvszer is előkerült. A fiúk, bár korábban aktívan posztoltak, Facebook- és Instagram-oldalaikat július 9-e óta nem frissítették. A Twitteren saját poszttal ugyan nem jelentkeztek, de két másik felhasználó zenével kapcsolatos tweetjét megosztották az elmúlt napokban.

A Balaton Sound szervezői csütörtökön a hivatalos Facebook oldalukon közölték, a rendőrség most már "szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen" nyomoz. A fiúk Szigetre tervezett fellépést már korábban lemondták.

Az ügy csaknem egy hete robbant ki, a hvg. hu forrása pedig ott volt a helyszínen múlt hét szombat este. Beszámolója szerint a koncert a végéhez közeledett, amikor a közönségből tíz kiválasztott lány a színpadon bulizott az előadókkal, de a backstage-be már csak hét nagykorú lány mehetett be. A hangulat még itt is vidám volt, a lányok és a két fiú a színpad oldalán található VIP-részleg udvarán beszélgettek, nevetgéltek – több szemtanú szerint abszolút nem látszottak részegnek sem.

A csapat ezután az öltözőben folytatta az estét. Itt nincsenek kamerák, de az biztos, egy zenekarral közös szelfin még mind a hét lány szerepelt. Nem tudni, miért, de négy lány nemsokára kijött az öltözőből, a DVBBS pedig egy embert állított az ajtó elé, hogy senkit ne engedjen be – még a fesztivál biztonsági főnökét sem. Kis idő múlva a zenészek is kijöttek, egy embertől elköszöntek, majd rohanva elhagyták a helyszínt, hogy Ferihegyre siessenek a magángépükhöz.

Amikor a Balaton Sound cateringes dolgozói megtalálták a lányokat, már nagyon rosszul voltak, de a hvg.hu forrása szerint az eddig információkkal ellentétben nem voltak eszméletlenek. Egy másik öltözőbe vitték őket, orvost hívtak, két lányt pedig kórházba vittek. Egyikük vérében a gyorsteszt szerint kábítószer volt. Ez egybevághat azzal, hogy beszámolók szerint a lányok ismeretlen eredetű italból ittak az öltözőben, mielőtt rosszul lettek. Személyükről nem sokat tudni, de annyi biztos, egyikük Bényi Ildikó, az MTVA műsorvezetőjének lánya. 

A szervezők ezután azonnal felhívták a fiúkat, de ők csak annyit mondtak: a lányok "csak egy kicsit be*bsztak". Bár telefonon mondták nekik, hogy nem utazhatnak tovább, eléggé úgy látszott, hogy a fiúk meg akarnak szökni. Az előadókat a rendőrök a reptéren érték utol, majd fogdába vitték őket, és átkutatták a személyes dolgaikat. Így bukkantak rá a kábítószerre is, aminek pontos fajtáját még nem hozták nyilvánosságra.

A fesztivál backstage-ének dolgozóit kihallgatták, a rendőrök drogkereső kutyákat is bevetettek. Egy használt óvszer már a helyszínelés után került elő, ezt a takarítók egy pohárban találták meg, de mivel nem tudták, hogy fontos bűnjel lehet, ezért kidobták. Az öltöző egyik kanapéja előtt egy összehajtott törölköző hevert. 

Az eset a magyar közönséget sem hagyta hidegen, sokan keresetlen szavakkal illetik a fellépőket közösségi oldalaikon: „A börtönben kellene rohadnotok férgek!" – írja egy felhasználó. "Öt év vagy kötél! Aljas tetvek" – véli egy másik, de akad, aki a magyar börtönviseletet mutatja be egy képpel a fiúknak. A kommentek többsége hasonló, de akad olyan is, aki a lányok szerepét firtatja az ügyben. „Valaki kényszerítette a lányokat hogy bemenjenek hozzájuk?????Nem értem." Egy másik felhasználó a fiúk ártatlansághoz való vélelméről elmélkedik „Látom, ebben az országban mindenki ügyész, bíró, sőt hóhér egyszemélyben. Persze, ha az derülne ki, hogy semmi közük az egészhez, megnézném, hány "igazságszolgáltató" jönne vissza bocsánatot kérni." – írja. 

Valószínűleg egyébként nem ezek a lányok az elsők, akik közelebbi kapcsolatba kerültek a DVBBS tagjaival, a Bors péntek reggel lehozta ugyanis egy másik 20 éves rajongó nyilatkozatát. A lány állítása szerint őt és barátnőjét a fiúk novemberi budapesti fellépésük után hívták meg a backstage-be, majd a hoteljükbe is. A lány azt mondta, a fellépők végig kedvesek voltak velük és egyáltalán nem erőszakoskodtak. 

A hvg.hu szerint ha a Balaton Soundon történtek miatt büntetőeljárás indul, a fiúkat beidézheti a magyar bíróság, és ha nem jelennek meg, nemzetközi elfogatóparancsot is kiadhatnak ellenük. Az előadók ma a németországi Parookaville fesztiválon lépnek fel, a Szigetes koncert már eltűnt a turnédátumaik közül.

Az egyre szövevényesebb ügy már csaknem egy hete robbant ki, amikor (az akkori hírek szerint) két eszméletlen lány találtak a DVBBS kanadai elektronikus duó múlt szombati Balaton Soundos fellépése után a fiúk öltözőjében. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.