„Lőporos hordó vagyok” - rasszizmusra panaszkodott a tévések gyilkosa

Dühös, a kollégáival folyamatosan konfliktusban lévő emberként ismerték meg azt a volt amerikai riportert, Vester Lee Flanagant, aki élő adásban, bosszúból lőtte le egykori kollégáit Virginiában.

"Lőporos hordó vagyok, és csak arra várok, hogy felrobbanjak" – így jellemezte magát halála előtt publikált „nyilatkozatában" Vester Lee Flanagan, az a 41 éves volt amerikai tévériporter, aki szerdán Virginiában hidegvérrel lelőtte egykori kollégáit, az interjút készítő Alison Parker riportert és Adam Ward operatőrt.

A kettős gyilkosságot élőben láthatták a helyi tévé, a WDBJ-7 reggeli adásának nézői, akik között volt a gyilkos utáni hajszát elrendelő megyei seriff, Bill Overton is.

Flanagan Bryce Williams néven dolgozott riporterként a WDBJ-nél, illetve előtte Floridában egy ottani tévénél. Korábbi munkaadói a világgal haragban, kollégáival folyamatosan konfliktusban álló személyiségként írták le. Állandóan arra panaszkodott, hogy rasszista és homofób megjegyzések célpontja, fehérek, feketék és latinók egyaránt lekezelik. Parkerral és Warddal is összeszólalkozott. A homoszexuális afroamerikai férfit a botrányok miatt mindkét tévétől kirúgták. A WDBJ-től 2013-ban.

A férfi a kettős bosszúgyilkosságot megtervezte, a testére szerelt minikamerával rögzítette, majd a közösségi hálózatokra posztolta a videókat. A menekülése végén maga ellen fordított Glock pisztolyt legálisan vette júniusban azt követően, hogy a dél-karolinai Charleston metodista templomában egy fiatal fehér férfi kilenc afroamerikait lőtt le, mert így gondolt faji háborút kirobbantani az Egyesült Államokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.