Élő adásban ölték meg a riportert és az operatőrt - Videó

Az Egyesült Államokban élő adásban agyonlőtték az egyik virginiai televíziócsatorna két munkatársát helyi idő szerint szerda reggel Roanoke-ban. Alison Parker riporter és Adam Ward operatőr egy nővel készített interjút, amikor egy férfi rájuk lött. A gyilkos a társaság egyik korábbi alkalmazottja volt.

A WDBJ7 társaság vezérigazgatója két órával a támadás után tett bejelentést a munkatársak haláláról.

Élő adásban ölték meg őket
Élő adásban ölték meg őket
Twitter

A rendőrség nagy erőkkel kutatott az elkövető és az indíték után. A forgatás környékét lezárták, az iskolák bezártak. Mivel a támadás élő adásban történt, a felvételen egy pillanatra látni lehet a merényletet elkövető ismeretlen férfit. A nézők még láthatták a riporter és az interjúalany rémületét, hallhatták, ahogy Parker sikoltozik. A felvétel azzal ér véget, hogy az operatőr a lövés miatt összeesik és elejti a kamerát.

Ezt a férfit keresik
Valószínűleg a gyilkost vette fel a felborult kamera

Terry McAuliffe kormányzó délután közölte, hogy a gyilkos a tévétársaság egyik elégedetlen alkalmazottja volt. A 41 éves Vester Lee Flanagan (akit a nézők Bryce Williams néven ismerhettek) a CNN rendőrségi forrásokra hivatkozó információi szerint egy autós üldözést követően – amelyben összetörte az autóját, az I-66-os autópálya közelében – fegyverével öngyilkosságot kísérelt meg. Válságos, életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba, ahol meghalt.

öngyilkosságot kísérelt meg és fejbe lőtte magát. A férfi később a kórházban halt meg – jelentették be az ügyről szóló rendőrségi sajtótájékoztatón. 

A gyilkos nem akart névtelen maradni, ezt bizonyítja, hogy az ABC hírtelevíziónak küldött egy 23 oldalas faxot, amelyett átadták a hatóságoknak. Flanagan ezen kívül maga is készített videót a lövöldözésről, saját szemszögéből. Ezt fel is töltötte az internetre, de azóta eltávolították. A férfi twittelt egy panaszlevelet is, melyet az Egyenlő Munkavállalási Esélyekért Bizottságnak küldött azzal, hogy Alison Parker rasszista megjegyzéseket tett rá. Még nem tudni, hogy közvetlenül ez vezetett-e a vérengzéshez, vagy Flanagannak volt egyéb indítéka is.

A WDBJ vezérigazgatója, Jeff Marks azt mondta, Flanagan már két éve nem dolgozott a társaságnál és fogalmuk sem volt arról, hogy még mindig Virginiában él. A riporterként dolgozó férfit kirúgták, de az elbocsátás oka nem volt nyilvános.

A csatornánál összetörten és értetlenül állnak a dolog előtt, mivel a 24 éves nőt és a 27 éves férfit kedves, mindenki által szeretett kollégának ismerték. Az interjúalany Vicki Gardner, a regionális kereskedelmi kamara igazgatója volt, a hírek szerint őt a hátán ért lövések miatt megoperálták, állapotáról nem adtak közelebbi tájékoztatást.

A megrázó felvétel felkerült az internetre is. 

Parker és Ward rendszeresen dolgozott együtt. Halálhírük után derült ki, hogy mind a ketten egy-egy kollégájukkal jártak együtt. A fiatal férfi épp egy hete jegyezte el Melissa Ottot, a híradó producerét a nő utolsó munkanapján. Ott új állást kapott az észak-carolinai Charlotte-ban, a férfi pedig azt tervezte, hogy követi.

Alison Parker a WDBJ hírolvasójával, Chris Hurst barátnője volt. Kapcsolatukkal nem álltak a, de már kilenc hónapja tartott. Hurst a minap azt twittelte, ez volt életük legszebb kilenc hónapja, és azt tervezték, hogy összeházasodnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.