Hosszabb időre küldenék börtönbe Pistoriust az ügyészek

Fellebbez a dél-afrikai ügyészség az amputált olimpiai bajnok futó túl enyhe ítélete miatt.

Hosszabb börtönbüntetés kiszabását szeretnék elérni az ügyészek a Pistorius-ügyben. A futót a hónap elején hat év szabadság vesztésre ítélték, amiért 2013. február 14-én négy lövéssel megölte barátnőjét, Reeva Steenkampet. 

Az ügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem megfelelő egy gyilkossági ügy esetében és "megdöbbentően elnéző". Úgy vélik, az ítélet igazságtalan és rossz fényt vet az igazságszolgáltatási rendszerre.

Oscar Pistoriust először öt év szabadságvesztésre ítélték gondatlan emberölés miatt, de a fellebbviteli bíróság szándékos emberölésre változtatta a minősítést tavaly decemberben. Úgy ítélték meg, hogy akár tudta a férfi, hogy a barátnője van az ajtó mögött, amibe belelőtt, akár úgy hitte, hogy egy betörő van a helyiségben, annak tudatában kellett lennie, hogy a lövések végeznek az illetővel.

Idén nyáron már szándékos emberölés miatt kellett, hogy kiszabja a büntetését a bíróság. Annak ellenére, hogy a büntetési tétel alsó határa a 15 év, a futó mindössze hat évet kapott - számolt be a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.