Japán ízek: miso és udon
A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele.
A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele. Szokásos hozzávalói a tofu, a jégcsapretek, a wakame, a répa, a gomba, a garnélarák. Fontos, hogy a misot csak a legvégén tegyük bele, mikor már nem ég alatta a tűz, különben a hő hatására megváltozik az íze.
Elkészítés: | Hozzávalók két fő részére: | |
Előkészítjük a zöldségeket: a jégcsapretket kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre vágjuk, a gombát, hagymát is hasonlóan. A tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét. Tegyük bele a hozzávalókat, s főzzük kb. 5 percig. Zárjuk el a tüzet és keverjünk a levesbe 2 evőkanálnyi misot (személyenként 1 evőkanálnyit). A levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest. |
400 ml dashi miso jégcsapretek wakame tofu metélőhagyma |
További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>
A NO SALTY további ajánlatai |
|||
Sushi kezdőknek | Udon | Japán omlett | További receptek >> |