Japán ízek: miso és udon

A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele.

A miso leves párolt rizzsel együtt a tradicionális japán reggeli elmaradhatatlan része. Fő alkotórészei a dashi és a miso, ezeken kívül szinte bármit tehetünk bele. Szokásos hozzávalói a tofu, a jégcsapretek, a wakame, a répa, a gomba, a garnélarák. Fontos, hogy a misot csak a legvégén tegyük bele, mikor már nem ég alatta a tűz, különben a hő hatására megváltozik az íze.

Elkészítés: Hozzávalók két fő részére:
Előkészítjük a zöldségeket: a jégcsapretket kb. 2 cm-es hosszúságú, néhány mm vékony szeletekre vágjuk, a gombát, hagymát is hasonlóan.

A tofut 1,5 cm-es kockákra vágjuk.

Készítsük el a dashit, dobjuk bele a wakamét.

Tegyük bele a hozzávalókat, s főzzük kb. 5 percig.

Zárjuk el a tüzet és keverjünk a levesbe 2 evőkanálnyi misot (személyenként 1 evőkanálnyit).

A levesestálba szórjunk egy csipet zöldhagymát és merjük rá a levest.

400 ml dashi
miso
jégcsapretek
wakame
tofu
metélőhagyma

 További recepteket és étteremkritikákat talál Gasztro rovatunkban >>

A NO SALTY további ajánlatai 
Sushi kezdőknek
Udon
Japán omlett
www.nosalty.hu
Sushi kezdőknek Udon Japán omlett További receptek >>

 

Miso leves
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.